26 / 04 / 2024

Kemal Korkmaz: Yükselen faizler inşaatı vurdu!

Kemal Korkmaz: Yükselen faizler inşaatı vurdu!

Korkmaz Beton Grup'un sahiplerinden Kemal Korkmaz yaptığı açıklamada yükselen faizlerin inşaat sektörünü sekteye uğrattığını söyledi. Korkmaz, " 2014 yılında hiçbir inşaat firması aradığını bulamadı " dedi




Korkmaz Beton Grup'un sahiplerinden Kemal Korkmaz, yükselen faizlerin inşaat sektörünü sekteye uğrattığını söyledi. Korkmaz, "2014 yılında hiçbir inşaat firması aradığını bulamadı. Yaptığımız dairelerin yüzde 60'ını vatandaş bankadan kredi çekip alıyordu. Ancak bu yıl beklenen satışları gerçekleştiremedik" dedi. 


1988 yılından beri ticaretin içerisinde olan Korkmaz kardeşler, bugün Korkmaz Beton Gaip çaüsı altında hazır beton ve yap-sat inşaat işi yapıyorlar. Firmanın sahiplerinden Kemal Korkmaz, gazetemize yaptığı nezaket ziyareti vesilesiyle sektörleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Korkmaz, 2014'tin inşaat firmaları için vasat bir yıl olduğunu belirterek, hiçbir firmanın aradığın bulamadığını kaydetti. 

Sebebini yükselen faizlere bağlayan Korkmaz, "Yaptığımız dairelerin yüzde 60'mı vatandaş bankadan kredi çekip satın alıyordu. Ancak faizlerden dolayı vatandaş bu yıl bankalara yanaşmadı ve biz de beklediğimiz satışları gerçekleştiremedik" dedi. 40 yıldır Konya'da esnaflık yaptığını söyleyen Kemal Korkmaz, şöyle konuştu: "Biz Kululuyuz. Ben aynı zamanda Konya Saniyi Odası'nda (KSO) yönetim kurulu üyesiyim. Ağırlıkı olarak işimiz hazır beton. Bunun yanında yap-sat inşaat işimiz de var. İnşaat malzemeleri de satıyoruz. Ürün kalitesini en üst düzeyde tutarak, müşteri memnuniyetini ve sürekliliğini sağlamak adına, sektörde güvenilir bir çözüm ortağı olarak, sektörün gelişimi ve iyileştirmesine, yenilikçi ve çağdaş bakış açımızla katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı hızla ve profesyonelce sürdürmekteyiz." 


"TEMELİ SAĞLAM ATIYORUZ" 

Güvenilir ve güzel yarınların bugünlerde inşa edildiğini dile getiren Korkmaz Beton Grup'un Sahiplerinden Kemal Korkmaz, "Bu yüzden temelleri her zaman sağlam atıyoruz" ifadesini kullandı. Hayatta daima prensip sahibi olduklarını kaydeden Korkam, şunları aktardı: "Hep dürüst olmaya gayret ettik. İşleri sürekli takip ettik, ediyoruz. Sadece Konya'da değil tüm Türkiye genelinde müşterilerimize kaliteli hazır beton sunarak güvenilir alt ve üst yapı inşaatlarının yapılmasına katkıda bulunmayı temel ilke edindik. Bu amaçla ürünlerimizi yapı mevzuatlarına ve ilgili ürün standartlarına göre üretiyoruz. Müşteri ve kalite memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Firmamızın marka güvenilirliğini muhafaza etmeye gayret gösteriyoruz. Sürekli iyileştirmeyi ön planda tutuyoruz." Tek güvencelerinin sarsılmaz temel olduğunu vurgulayan Korkmaz, rahatlıkla karşı tarafa güven verebilecekleri söyledi. 



Konya Yenigün


Geri Dön