20 / 04 / 2024

Kemer Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Kemer Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Kemer Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları bitti. Başhekim Yılmaz Çiftçi,hastanenin çağın gerektirdiği cihaz ve donanımlarla Şubat ayı sonundan itibaren Kemerlilerle yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye başlayacağını belirtti.




Kemer'de temeli 2011 yılı Mayıs ayında, dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katıldığı törenle atılan ve 2012 Aralık ayında tamamlanması planlanan Kemer Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları bitti. Hastanenin ne zaman faaliyete seçeceği merakla beklenirken, Başhekim Yılmaz Çiftçi, 52 yataklı hastanenin çağın gerektirdiği cihaz ve donanımlarla Şubat ayı sonundan itibaren Kemerlilerle yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye başlayacağını belirtti. 


AÇILIŞ ŞUBAT SONUNDA

 Belediyeye yapılan ruhsat başvurusunun kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini aktaran Başhekim Çiftçi, "Ruhsat çıktıktan sonra TOKI, Sağlık Bakanlıgı'na devir için işlemlere başlayacak. Bunun hızlandırılması için çalışıyoruz. Bir aksilik çıkmazsa Şubat ayının sonuna doğru, hastanenin  TOKİ  tarafından ve Sağlık Bakanlığı tarafından bize devrini bekliyoruz' dedi. 


'UZMAN SAYISI 20'Yİ AŞACAK'

 Mevcutta hastanede 13 uzmanın bulunduğunu anlatan Başhekim Çiftçi, yeni hastane hizmete girdikten sonra uzman sayısının artacağını kaydetti. Kemer'in turizm kenti olması dolayısıyla hareketli bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Başhekim Çiftçi, yaz döneminde nüfusun 7-8 kat arttığını göz önüne alarak uzman sayısının 20'clen fazla olması talebiyle Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını anlattı.



Antalya Son Haber




Geri Dön