25 / 04 / 2024

Kemer ve Manavgat ilçelerinde sahiller yabancı turistlere kaldı!

Kemer ve Manavgat ilçelerinde sahiller yabancı turistlere kaldı!

AA muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kemer'de hava sıcaklığı 23, deniz suyu sıcaklığı 25, nem oranı ise yüzde 40 olarak ölçüldü...



Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle yerli turistlerin büyük bölümü tatillerini tamamlayıp döndü. Daha çok yabancı turistlerin tatil yaptığı bugünlerde Antalya'daki güneşli havayı değerlendirmek isteyen tatilciler, Kemer ve Manavgat'taki plajlarda yoğunluk oluşturdu.


Bazı turistler denize girdi, bazıları güneşlendi, bazıları da su sporları yaparak eğlendi. Çocuklarsa deniz kenarında oynayarak sıcak havanın tadını çıkardı. 


Manavgat ilçesinin Side beldesinde de güneşli havayı fırsat bilen turistler, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Bazısı denize giren, bazısı sahilde yürüyüş yapmayı tercih eden turistlerin çoğunluğunun yabancı olduğu gözlendi.


Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilinde bölgedeki turizm tesislerinde yüzde 90 oranında doluluk yaşandığını söyledi.


Yerli turistlerin tatillerini tamamlamasıyla otellerdeki doluluk oranının yüzde 70 seviyesine düştüğünü kaydeden Barut, turizm sezonunun kasım ayı ortalarına kadar sürmesini beklediklerini anlattı.


Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl turizm sezonun uzadığını, doluluk oranlarının daha yüksek olduğunu kaydeden Barut, bugünlerde bölgede tatil yapan turistlerin çoğunluğunun orta Avrupa ülkeleri ve İngiliz turistlerden oluştuğunu dile getirdi.


AA


Geri Dön