25 / 04 / 2024

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı ihalesi yarın!

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı ihalesi yarın!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce yıkılan, altı balık hali olan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı'nın yerine yapılacak Balıkçılar Meydanı'nın ihalesi yarın yapılacak.




Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce yıkılan, altı balık hali olan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı'nın yerine yapılacak Balıkçılar Meydanı'nın ihalesi yarın yapılacak. Alanın, yıkımdan sonra 4 yıla yakın süre boş kalması Kemeraltı esnafı başta olmak üzere İzmirlilerden tepki gördü. Balık halinde tezgahı olan balıkçılar yıkım öncesi ve sonrası eylem yaptı. Boş alan zaman zaman çöplüğe dönüştü, kötü görüntüler oluştu. Otoparkın da yıkılması nedeniyle buraya aracını bırakan esnaf da yeni otopark sıkıntısı çekti. Yağışların ardından alan, su birikintileriyle de doldu. Büyükşehir Belediyesi, Balıkçılar Meydanı Projesi için yarın (21 Mart Pazartesi), yapım ihalesini gerçekleştirecek. İhaleyi kazanan müteahhit sözleşme imzalandıktan ve yer teslimi yapılmasından itibaren 365 günde inşaatı tamamlayacak. Yeni projenin zemin katında balık satış birimleri, restoranlar ile çevre sokaklara ve iç avluya erişimi sağlamak için 'geçit' işlevinde bir meydan yapılacak. Meydanda ayrıca bir dinlenme alanı oluşturulacak.



Sabah




Haber Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce yıkılan, altı balık hali olan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı'nın yerine yapılacak Balıkçılar Meydanı'nın ihalesi yarın yapılacak, inşaat bir yıl içinde tamamlanacak Büyükşehir Belediyesi, KemeraltI'nda altı balık hali olan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı'm 2012 yılı Haziran ayında yıktı. Yıkılan alana 'Balıkçılar Meydanı' yapılacağı açıklandı. 2012 yılında proje ihalesi yapılan Balıkçılar Meydanı'nın projesinin tamamlanması, eksiklikler ve Kemeraltı Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında İzmir Kültür Varlıklan Koruma Kurulu onayı süreçleri nedeniyle 3 yıl aradan sonra bitti. Yıkımdan sonra 4 yıla yakın süre boş kalan alan Kemeraltı esnafı başta olmak üzere izmirlilerde tepkiye neden oldu. Balık halinde tezgahı olan balıkçılar yıkım öncesi ve sonrası eylem yaptı. Boş alan zaman zaman çöplüğe dönüştü, kötü görüntüler oluştu. Otoparkın da yıkılması nedeniyle buraya aracım bırakan esnaf da yeni otopark sıkıntısı çekti. Yağışların ardından alan su birikin tisiyle de doldu.  Büyükşehir Belediyesi, Balıkçılar Meydanı Projesi için 21 Mart Pazartesi günü, beklenen yapım ihalesini gerçekleştirecek. İhaleyi kazanan müteahhit sözleşme imzalandıktan ve yer teslimi yapılmasından itibaren 365 günde inşaatı tamamlayacak. Balıkçılar Meydanı 2017 yılında tamamlanacak. Yeni projenin zemin katında balık satış birimleri, restoranlar ile çevre sokaklara ve iç avluya erişimi sağlamak için 'geçit' işlevinde bir meydan yapılacak. Meydanda oturma birimleri ve peyzaj düzenlemeleriyle kentlilerin vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı oluşturulacak. Meydanın 876 Sokak kısmından yaya akışını sağlayacak merdivenler ile birinci kata çıkılacak. Birinci katta oluşturulan teras, restoranlara hizmet verecek. Bu bölümde de ahşap gölgelik ve peyzaj düzenlemeleri yer alacak. Restoranlara erişimi sağlayan merdivenlerin güney kısmında su oyunlarının izlenebileceği bir bölüm yer alacak.  Çevre sokaklardan geçitler ile erişilen yapının iç avlusunda ise yine oturma birimleri ve bir havuz yer alacak. Peyzaj düzenlemeleri ile öne çıkacak bu alan, kentlilerin hoşça vakit geçireceği ve aynı zamanda restoranların servis verdiği bir bölüm olarak hizmet edecek. Restoranların bir kısmı iki katlı olarak tasarlandı.




Haber Ekspres 


Geri Dön