25 / 04 / 2024

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde son durum ne?

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan vekili Bilal Doğan, Balıkçılar Meydanı Projesi'ni hatırlattı ve proje için 4 yılda çivi dahi çakılmadığını ifade etti. Doğan, "Balıkçılar Meydanı projesi ne zaman tamamlanacak?" dedi




İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı olağan Meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan Başkanlığı'nda yapıldı. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı'nda gerçekleştirmesini planladığı Balıkçılar Meydanı Projesi'ni hatırlatarak, "Her fırsatta yatırımcıyı Kemeraltı'na çağıran 'İzmir Tarih' adlı projesiyle övünen Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Kemeraltı'nda mezbelelik haline gelen bu manzaradan haberi var mı?" dedi. Doğan, proje için 4 yılda çivi dahi çakılmadığını ifade ederek, "Balıkçılar Meydanı projesi ne zaman tamamlanacak? 4 yılda çivi dahi çakılmayan bu projede 14 yılda mı bitecek? Büyükşehir Belediyesi buradaki projeyi unuttu mu?" diye sordu.


"Bu manzara İzmir'e yakışmıyor"


4 yıl önce proje için Taşçılariçi Katlı Otoparkının yıkıldığını belirten Doğan, "Proje için esnafın tüm itirazlarına rağmen tartışmalı bir şekilde Taşçılariçi Otoparkı yıkıldı. Ancak senelerdir projesi dahi hazırlanamayan ve atıl durumda olan bu alanda çivi dahi çakılmadı. Kemeraltı gibi İzmir'in kimliğini yansıtan nadide bir bölgede yerli yabancı bir çok turistin uğrak yeri olan bir noktada bu mezbelelik haline gelen manzara İzmir'e yakışmıyor. Çöplüğe dönen ve mezbelelik haline gelen bu alanla ilgili çevre esnaftan şikayetler gelmeye devam ediyor" diye konuştu.


Kocaoğlu'nun haberi var mı ?


Doğan,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu'na Balıkçılar Meydanı ile ilgili projeyle ilgili bir dizi soru sorarak, "270 hektarlık alanda tarihi aksı canlandırmak için "İzmir Tarih" adlı projeyi övünerek anlatan Kocaoğlu Kemeraltındaki manzaradan haberi var mı ? Yoksa "İzmir Tarih" projesinin kaderi de buraya benzeyecek? BÜyükşehir Belediyesi buradaki projeyi unuttu mu ? Yoksa Büyükşehir Belediyesi'nin projeyle ilgili ödeneği mi yok ? Bu proje fason bir proje mi? Her yağmurda göle dönen ve artık içinde balıklar yüzmeye başlayan Balıkçılar Meydanı Projesi için artık adım atılmalı. Biz Balıkçılar Çarşısı'nın metro ve teleferik gibi diğer projelere benzememesini temenni ediyoruz " diye konuştu.


"Projesi tamamlandı"


AK Partili Doğan'a cevap veren CHP'li Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ ise, Balıkçılar Meydanı projesinin bir iki defa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dönmesi nedeniyle uzadığını ifade etti. Tunçağ, projenin tamamlandığını yapıldıktan sonra Kemeraltı'nın çok güzel bir alan kazanacağını dile getirdi.



Yeni Asır


Geri Dön