25 / 04 / 2024

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.



Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 milyon 105 bin liraya ihale edilen Balıkçılar Meydanı Projesi, fiyasko ile sonuçlandı. 

Egeli Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; sözde yeni tamamlanan Balıkçılar Meydanı'nın içler acısı halini görüntüledi. Çarşıya giriş yapılan 4 girişten üçü tadilat nedeniyle kapatılıp zemin betonları birer birer kazıldı. İş bilmezliğin faturası yine İzmirliye çıktı. İzmirlinin vergileri ile hayata geçirilen yüzbinlerce lira bir çok projede olduğu gibi burada da çöpe gitti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısında bulunan Balıkçılar Meydanı Projesini 29 Nisan 2016'da, Hazar Tek Firmasına 6 milyon 105 bin liraya ihale etti. Yüklenici firma ile imzalanan sözleşme uyarı kapsamında 28 Nisan 2017 yılında bitmesi gereken iş öngörülen sürede tamamlanamadı. Büyükşehir, yüklenici firmaya önce 117 gün daha sonra da 49 ve 28 gün olmak üzere 3 kez süre uzatımı verse de iş bu zaman dilimi içinde de tamamlanamadı. 11 Mayıs 2018'de, İzmir Büyükşehir Belediyesince oluşturulan komisyon, yüklenici firma temsilcileri ile Balıkçılar Meydanı'nda inceleme yaparak geçici kabul tutanağına imza attı.

BODRUMU SU BASTI

Büyükşehir, daha sonra proje kapsamında imalatı biten bazı dükkanları kiraya verdi. Bu arada çatı akmaya, bodrum katı su girmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi, eksik imalatları yasal zorunluluk gereği yüklenici firmaya yaptırıp yerine yeniden ihaleye çıkmayı seçti. İhale yöntemi olarak da 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olaylar sonrasında başvurulan ve ihale ilanına çıkılmaksızın düzenlenen 21/b maddesi seçildi. Gerekçe olarak da bodrum kattaki elektrik trafoları gösterildi. Oysa ki Sabah Egelinin konuştuğu tesis yetkilileri bodrum kata sızan yağmur sularının trafoların bulunduğu alanı etkilemediğini söyledi. Pazarlık usulü çıkılan ihaleyi 562 bin liraya Mehmet Ötek isimli vatandaş aldı.

YÜREK SIZLATTI

Milyonlarca lira harcanıp tamamlanamayan bazı dükkanları kiraya verilen Balıkçılar Meydanı'nın içler acısı halini görüntüledi. Tadilat çalışmalarında çarşının 4 girişinden üçü kapatılırken üst kata çıkan merpenlerle yine üst katın zemininden meydana gelen betonların tamamıyla kazıldığı, kırıldığı görüldü. Daha tam anlamıyla hizmete sokulmadan tadilatlık olan çarşısının son hali yürek sızlattı. Elektrik hatlarının ve kabloların geçtiği altyapı hollerinin içler acısı hali bu kadar da olmaz dedirtirken olan yine İzmirliye oldu. Milyonlarca liralık kaynak, eksik imalat ve iş bilmezlik sonucu çöpe gitti.
 


Geri Dön