19 / 04 / 2024

Kemerlerinizi bağlayın Akaryakıt fiyatlarında uçuşa geçiyoruz

Kemerlerinizi bağlayın Akaryakıt fiyatlarında uçuşa geçiyoruz

Avrupa Birliği’nin Rusya petrolüne kısıtlama getirmesinin ardından petrol fiyatları yükselişe geçerken, artışın Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Brent ham petrolü varil başına 124 doları aşarken ABD petrolü de 118 doları gördü. 



AB liderleri Rusya’dan ham petrol ithalatına kısmi bir yasak getirmeyi onayladı.

Avrupa Konseyi Başkanı Michel, AB yaptırımlarının son turunun Rusya’dan deniz yoluyla teslim edilen petrolün satın alınmasını yasaklayacağını, boru hatları için ise geçici bir muafiyet uygulandığını belirtti.

Brent ham petrol varil başı 124 doları aşarak mart ayının başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 

AB’nin son ambargo kararları, ABD ve İngiltere’nin Rus ihracatı üzerindeki yasaklarını takip ediyor, ancak Asya’daki alıcılar – özellikle Çin ve Hindistan – Rusya’dan daha fazla ihracat yapmak için adım attılar.

Öte yandan ABD ham petrolü ise 118 doları gördü. 

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yaşanan yükselişin Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına da büyük oranda yansıması bekleniyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön