19 / 04 / 2024

Magirus fabrikası kent parkına dönüştürülemedi!

 Magirus fabrikası kent parkına dönüştürülemedi!

Güngörenli vatandaşlar Magirus fabrikası arazisi için seslerini duyurmaya çalışırken Hadımköy'de yaşayan insnaların İETT eylemi işe yaradı. Avcılar trafiği için ise yapılan çalışma hayatı felce uğrattı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Güngören’deki eski Magirus fabrikasının arazisinin kent parkına dönüştürülme planını geçen yıl açıklanmıştı. 16 bin metrekarelik alan tamamen yeşillendirilecek, gezi, spor ve oyun alanları yapılacaktı. 


Güngörenlileri mutlu eden bu proje geçen zamana rağmen yapılamadı.


Park yapılamadı ama arazi park dışında her kimliğe büründü. Mesela Paris Sirki kurularak hizmete açılan arazi için Güngörenli vatandaşlardan tepki gelmesi sonucu yetkililer açıklama yaptı:


Proje İBB tarafından ihaleye çıkarıldı. Ancak ihale kanunu gereği 6 aydan önce arazinin ihale edilmesi, projenin uygulanmaya konması mümkün olmadı. Bu süre zarfında da sirke geçici süreyle kiraya verildi. Arsanın başka amaçlarla kullanılması söz konusu değil. 


İBB bu açıklamayı 2011 yılının Ekim ayından yaptı ve aradan 8 ay geçmiş olmasına rağmen herhangi bir gelişme olmadı. Arazinin şuanki durumu ise otopark.


Güngörenli vatandaş soruyor İBB cevap veriyor:


Proje şu anda Yapı işleri Müdürlüğü’nde. Gerekli çalışmalar ve keşifler yapıldıktan sonra çalışma başlayacak.


Magirus fabrikasının arazisinin durumu bu ama hala ne zaman kent park projesinin hayata geçirileceği, tam olarak ne olacağı ile ilgili net bir açıklama yok.


Güngören'de bunlar olurken Hadımköy  TOKİ  ve KİPTAŞ sitesi sakinleri de geçenlerde eylem yapmıştı. Eylem konusu ise bölgede İETT ve ve sağlık kurumunun olmamasıydı. İETT yetkilileri 56 araçla hizmet ettiklerini, bölgede yerleşimin yeni kurulduğu için henüz seferlerin verilemiyor olması ve en kısa sürede bir çalışma gerçekleştirecekleri yönünde açıklama yaptı. Şimdi İETT'nin projeyi başlatması ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi bekleniyor.


Avcılar'da ise trafik sorunu çözülsün diye yapılan Avcılar E-5 güney ve kuzey yan yol düzenlemesi trafiği iyidn iyiye felce uğrattı. Güney sahil hattına, Deniz Köşkler mahallesi'ne ve ambarlı yoluna gitmek isteyenler Küçükçekmece yönünden gelip yanyol altgeçit bağlantısından geçerek deniz tarafı güney bağlantı dönüşünden geçiyor. Bu dönüşün ardından ise yol tek şeride düşüyor. Böyle oluncada trafiğin içinden çıkmak bir hayli güç oluyor. 


Habertürk



Geri Dön