26 / 04 / 2024

Neşet Ertaş Sergisi Kayseri Park'ta yarın açılıyor!

Neşet Ertaş Sergisi Kayseri Park'ta yarın açılıyor!

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş anısına bu hafta sonu Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bir sergi düzenleniyor.



Sergide ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın, plakları ve fotoğrafları sergilenirken hayatından kesitlere de yer verilecek.


Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Türk halk müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş, Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek sergiyle anılıyor. 6 Ekim Cumartesi günü açılacak olan sergide Neşet Ertaş’ın, plakları ve fotoğrafları sergilenirken, hayatından kesitlere de yer verilecek. İlk plağı, Neden Garip Garip Ötersin Bülbül’ü 1950’lerin sonunda çıkaran ünlü ozan Neşet Ertaş, 65 yıla yaklaşan sanat hayatında; Zahidem, Neredesin sen, Mühür gözlüm, Gönül yarası ve Hapishanelere Güneş Doğmuyor adlı dillerden düşmeyen türkülere imza attı. 



Beş gün sürecek

Beş gün sürecek olan sergi boyunca gramofondan Neşet Ertaş eserlerinin çalınacağını belirten Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Salih Tolan, “Bu sergiyi düzenlemekteki amacımız, ülkemizin yetiştirdiği en büyük saz ve söz ustalarından olan Neşet Ertaş’ı yeni nesillere bir kez daha anlatmak ve kendisine karşı duyduğumuz saygıyı bir kez daha vurgulamaktır. Ziyaretçilerimiz kendisiyle ilgili duygu ve düşüncelerini sergi alanında bulunduracağımız Neşet Ertaş anı defterine yazabilirler. Anı defterini serginin bitişiyle birlikte sanatçının ailesine ulaştıracağız` dedi.



Geri Dön