29 / 03 / 2024

Kentpark AVM hedef büyütüyor!

Kentpark AVM hedef büyütüyor!

Kentpark AVM Genel Müdürü Özgür Başaran, " Alışveriş merkezlerinin, yaşam merkezi haline gel mesi gerekiyor. Biz anne ve çocuğu çok önemsiyoruz. Kentpark'ı büyütmeyi düşünüyoruz " dedi.



Son yıllarda Başkent'in farklı lokasyonlan birçok ÂVM'nin faaliyete geçmesiyle birlikte cazibe merkezi haline geldi. Şehrin dışında bile faaliyete geçen AVM'ler bir yandan bu bölgelerin hareketlenmesini sağlarken,Tür yandan da istihdam olanaklarının artmasını sağladı. Sosyal projeleri ve etkinlikleri ile de adından söz ettiren Kentpark'ın hedeflerini ve etkinliklerini Genel Müdürü Özgür Başaran AKŞAM okurları için anlattı. 

¦ Ankara'daki AVM kültürünü ve dağılımını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Bu konuyla alakalı olarak öncelikle geçmiş 15 yılı değerlendirmek gerekiyor. 

Atakule, Karum ile başlayan bir alışveriş merkezi kültürü var Ankara'da. Gayette iyi gidiyor şu anda. Özellikle Ankara'nın yapısı, iklimi ve coğrafyası gereği sunduğu kısıtlı imkanlar dolayısıyla alışveriş merkezleri rağbet görüyor. İnsanlar çocuklarım gönül rahatlığı ile buralara gönderebiliyorlar. Alışveriş manasında sunduğunuz imkânlar kadar, bir yaşam merkezi haline gelebilmek gerekiyor. Bunu başardığınız zaman her şey iyi gidiyor. 

Başkent alı?veriş merkezi konusunda bir doyum noktasına ulaştı mı? 

Açılacak projeler var. Ama hep birbirinin' tekrarı olacaktır. Hem mimarisi, hem de könsepti ile farklı olabilecek her alışveriş merkezinin başarı oranım yüksek görüyorum. Ancak birbirinin tekrarı aynı markalar, aynı konseptler olunca bu işlerin çözüme ulaşmayacağını söyleyebilirim. Bir kere ne açarsanız açm bir şekilde işliyor. Ama istenilen seviyede muhakkak ki olamıyor. Ayakta kalmak maksadıyla, hem etkinlik, hem de binanın doğru koordine edilmesi manasında yönetimlere çok iş düşüyor. Marka çeşitleri de gelen müşterilerin ihtiyacım karşılamalı. Son olarak inditeks grubunun 7 m arkasını,Zara, Zara Home ,Pull & Bear .Bershka ,Oysho,Straparius ve Massimo Dutü ile Aeropostale, Mavi, İnci markalarını da Kentpark bünyesine kattık. 

¦ Yaptığınız etkinlik ve sosyal faaliyetlerde önceliğiniz ne? Etkinlikleri belirlerken neleri dikkate alıyorsunuz?

Biz anne ve çocuğu çok önemsiyoruz. 

Anne ve çocuk çok fazla birlikte vakit geçiriyor ve çocuğun birebir eğitiminde anne çok önemli bir faktör. Biz etkinliklerimizi seçerken de çocukların eğlenmesinden ziyade öğrenecekleri.şeyleri yapmalarını çok istiyor ve özen gösteriyoruz. Çocuk geldiği zaman buraya sadece bir AVM görmesin, bir şeyleri öğrenebildiği, katılabildiği ve mutlu olduğu etkinleri yapsın istiyoruz. Bu ikisini bir arada yaptığınız zaman her şey daha çok kıymetli oluyor. 


İNSANLAR İŞLERİNİ SEVEREK YAPMALI 

¦ Müşteri Kentpark'ı neden tercih ediyor? 

Birincisi mimari manada insanları çok sıkmayan bir yapısı var. Cam tavanları, yüksek katları ve tavan yükseklikleri insanların daha rahat etmesinde bir etken. Terasları çoğunlukla tercih sebebi oluyor. Restoranlar çekici. Bu çevresel faktörlerin dışmda alışveriş merkezinin marka karması, yaptığı etkinlikler, otoparkın rahat olması gibi birçok sebebi var. Biz Kentpark olarak hem temizlik, hem güvenlik, hem de idare konusunda iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. 


Akşam Ankara 


Geri Dön