26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacağız!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacağız!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere toplu taşıma öncelikli olarak ulaşım sorunu çözülmemiş yer bırakmayacaklarını belirtti.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Eliz Hotel'de düzenlenen AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere toplu taşıma öncelikli olarak ulaşım sorunu çözülmemiş yer bırakmayacaklarını belirtti.

Otopark sıkıntısının en küçük yerleşim yerlerine kadar sirayet etmiş durumda olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu konuda yapılmış apartmanların altında parklar, otoparklar olmayabilir. Şimdi mahallelerde kesinlikle yer altı, yer üstü, yer üstünden kastım cadde üzerinde otopark değil, yer üstünde belli bir yeri kamulaştırıp oralarda katlı otoparklar kurmak suretiyle yer altı ve yer üstü otoparklar inşa ederek, inşallah bu soruna çözüm bulmanız gerekiyor. Bu araçların her yerde park etmesi suretiyle birçok zaman Allah göstermesin yangında araçlar, itfaiye araçları gidecek yol dahi bulamıyorlar. Bunu çözmemiz lazım. Onun için de yer altına otoparklar kurarak bunu da çözmemiz lazım."

- "Amacımız, işlerin doğru ve standart bir şekilde yürütülmesini sağlamak"

Millete söz verdikleri şekilde ülkedeki tüm belediyeleri plan, program, proje, yatırım, istihdam, harcama konusunda takip edecek, gerektiğinde ikazda bulunacak bir sistem geliştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Amacımız kimsenin işine karışmak değil, tüm işlerin doğru ve standart bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladığımız bu sistemi en kısa sürede faaliyete geçiriyoruz. Genel Merkezimizde de kendi belediyelerimizi daha yakından izlemeye alacak benzer bir sistem kuracak ve çalıştıracağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada bazlı imar anlayışı yaygınlaşmalı!

Murat Kurum: Yılda 300 bin konut dönüştürülecek!


Geri Dön