29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm ev fiyatını artırdı!

Kentsel dönüşüm ev fiyatını artırdı!

Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar bölgeleri değerine değer kattı. En çok rağbet gören bu bölgelerde konut projelerin sayısı da her geçen gün artıyor.



Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte İstanbul Avrupa Yakası'nda konut fiyatları arttı.  En çok rağbet gören arasında Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar yer alıyor. Kağıthane son 3 yılda en çok konut satışı yapan ilçe oldu.

 

Konut projeleri çoğaldı

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Endeksa CEO'su Gökhan Öğüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprü bağlantı yolları arasında yer aldığı için işyerlerine yakın bir bölge konumunda ve son yıllarda tamamlanan tünel bağlantıları ile Taksim'e ulaşım süresi çok kısaldı. 2018'de tamamlanması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattıyla da İstanbul'un pek çok ilçesine ulaşım daha da kolaylaşacak" diye konuştu. Öğüt, "Ulaşım projeleri nedeniyle bölgede konut fiyatlarının yanı sıra konut projelerinin sayısı da artış gösterdi. Endeksa verilerine göre, Kağıthane'de metrekare ortalama konut satış fiyatı 3 bin 650 lira, ortalama kira 1.538 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl olarak belirlendi" diye konuştu. 

 

Başakşehir'de metrekaresi 3 bin 300 lira!

 

Başakşehir'in,  İstanbul'un merkezi iş alanlarına uzak olsa da bölgedeki ticaret alanları sebebiyle oldukça fazla gelişme potansiyeline sahip olduğunu belirten Öğüt, "Ayrıca ilçede Olimpiyat Stadı ve buna komşu dev Sağlık Kampüsü gibi büyük yatırım projeleri de yer alıyor. Başakşehir'de Otogar-Bağcılar- Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun hizmete girmesiyle yeni projeler hız kazandı. Tüm bu yatırımlar gelecek dönemde de bölgenin gelişme ivmesini artıracak. Endeksa.com verilerine göre Başakşehir'de metrekare ortalama konut fiyatı 3 bin 300 lira, kiralar ise 1.525 liradan başlıyor." dedi. 

 

Zeytinburnunda konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl

 

Zeytinburnu'nun şu an İstanbul'un konut yatırımı için en gözde bölgelerinden biri olduğunun altını çizen Öğüt, "Bölge aynı zamanda konut yatırımında geri dönüş süresi en kısa olan ilçelerinden birisi. Zeytinburnu son dönemde bölgede yapılacak olan ticaret, konut, otel ve dini tesisten oluşan bir karma gayrimenkul projesi ile oldukça fazla gündemde. Konutların ortalama metrekare fiyatı 4 bin 300 lira, ortalama kira 2 bin 218 lira olarak belirlendi. Konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl. Bölgede yapılacak projelerle önümüzdeki dönemde değer artışı öngörülüyor." diye açıklamada bulundu. 

 

1.343 liraya kiralık ev

 

Gökhan Öğüt, Beylikdüzü'nün İstanbul'da en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri olduğunu vurguladı. Öğüt, şöyle devam etti: "Beylikdüzü'nde konut fiyat değişiminin en önemli sebepleri konut projelerinin özelliği ve bölgedeki ulaşım projeleri. Bakırköy- Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü- Büyükçekmece metro hattı sayesinde Beylikdüzü bölgesine ulaşım kolaylaşacağı için konut fiyatlarında artış devam edecek. Endeksa verilerine göre Beylikdüzü'nde ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 525 lira, ortalama kira 1.343 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 25 yıl." 

 

Esenyurt'ta metrekaresi  2 bin 75 TL'ye

 

Öğüt, Esenyurt'ta ortalama konut metrekare satış fiyatının 2 bin 75 TL, ortalama konut fiyatı 225 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresinin ise ortalama 19 yıl olduğunu belirtti.


Geri Dön