25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm faiz desteği kredi bitimine kadar devam edecek mi?

Kentsel dönüşüm faiz desteği kredi bitimine kadar devam edecek mi?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteğinden yararlanabilmek aranan ilk şart riskli binanın anlaşma ile tahliye edilmesi oluyor. Peki, kentsel dönüşüm faiz desteği kredi bitimine kadar devam edecek mi?



Kentsel dönüşüm faiz desteği kredi bitimine kadar devam edecek mi?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteğinden yararlanabilmek aranan ilk şart riskli binanın anlaşma ile tahliye edilmesi oluyor. Bu şekilde riskli binasını tahliye eden kimseler, yeniden inşa ya da yeni ev edinimi için kredi kullanabiliyor.


6306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin Kararda geçen Banka ifadesi Bakanlık ile protokol imzalaması kaydıyla kredi sağlayacak mevduat ve katılım bankalarını,


Faiz ibareleri de katılım bankaları tarafından 6306 sayılı Kanun kapsamında sağlanacak fonlar için kâr payını ifade ediyor.


Bağımsız bölüm başına en fazla 100 bin TL kredi kullanılabilir. Kredi geri ödemeleri, 2 yıl anapara geri ödemesiz ve 10 yıl vadeli olarak gerçekleşecektir. Peki, kentsel dönüşüm faiz desteği kredi bitimine kadar devam edecek mi?


Kentsel dönüşüm faiz desteği, kredi süresince devam edecektir. Ancak, hak sahipleri tarafından geri ödemesi yapılmayan krediler için faiz desteği ödemeleri durduruluyor.


İşyerleri için; Bağımsız bölüm başına en fazla 100 bin TL kredi kullanılabilir. Kredi geri ödemeleri, 2 yıl anapara geri ödemesiz ve 7 yıl vadeli olarak gerçekleşecektir.


Birden fazla konutu veya işyeri olanlar adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı 500 bin TL'yi geçemez.


Kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön