16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi 2020!

Kentsel dönüşüm kredisi 2020!

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi teşviği 2020 yılında uygulanmaya başlayacak. Kamuda yapılması planlanan tasarruflar ile kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının azaltılması amacıyla çalışmalara başladı. Bakanlık, ilk etapta beş senede 1,5 milyon konutun dönüştürülmesini amaçlıyor. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır, kentsel dönüşüm kredisi ne zaman verilecek? İşte kentsel dönüşüm kredisi 2020...

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme desteği için devlet 50 bin liraya kadar kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği veriyor. 120 ay vadeli olarak verilen bu kredide vatandaşın ödemesi aylık 600 lira civarına denk geliyor. 

Bakanlık, binasını güçlendirmek isteyen vatandaşlara da kredi faiz desteği veriyor. Desteğin 10 sene geri ödemesi olurken, aylık 600 TL civarında da taksit tutarı denk geliyor. Kentsel dönüşüme bir desteği de İller Bankası verecek. İLBANK kanalıyla 4 milyar TL'lik bir kredi kaynağı belediyelere sunulacak ve süreç hızlandırılacak. 

Dönüşüme faizsiz kredi müjdesi!


Geri Dön