19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği 2017!

Kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği 2017!

Kentsel dönüşümde vatandaşlara kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği sunuluyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği 2017 ne kadardır?



Kentsel dönüşümde vatandaşlara sunulan finansal desteklerin arasında kentsel dönüşüm kredisi yer alıyor. Bu krediyi, riskli binasını yıkarak, kendi anlaştıkları müteahhit ile evini yeniden inşa etmek isteyenler kullanabiliyor.  


Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabilmek için öncelikle riskli olarak tespit edilmiş olması, anlaşma ile tahliye edilmiş olması ve yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların sahiplerinin bu yapılarda en az 1 yıldır ikamet ediyor olması veya işyerinin bulunmadı gerekiyor. 


Bu koşullara uygunluk gösteren konut ve işyeri sahiplerine başvurmaları dahilinde kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği 2017 ne kadar?


Kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği 2017

Kentsel dönüşüm kredisi devlet desteği belli oranlarda uygulanıyor. Örneğin konut veya işyeri başına 125 bin TL'ye kadar kredi kullanılabiliyor. Çıkan faizin 4 puanı devlet tarafından karşılanıyor. Örneğin; 125 bin TL'lik kredide vatandaşın cebine yaklaşık 30-35 bin TL kalıyor.


Kentsel dönüşüm kredisi 10 yıl içinde geri ödeniyor. İlk 2 yıl yeni binanız bitene kadar da ana para ödemesi ertelenebiliyor. 


Kredi başvuru onaylandıktan sonra kredi blokeli olarak hesaba yatırılıyor. Müteahhit, hesaba geçen paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat incelenerek, işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi veriyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön