19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde teminat ya da tamamlama sigortası şartı!

Kentsel dönüşümde teminat ya da tamamlama sigortası şartı!

Kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri sona erdirmek adına Bakanlıklar bir dizi çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıkladı. 



Kentsel dönüşümün yeni yol haritası belirlendi. Kentsel dönüşümde en çok dikkat edilecek husus ise vatandaşın mağduriyeti konusu oldu. Hükümet mağduriyetleri ortadan kaldırmak adına düğmeye bastı. 

Geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum her yıl 300 bin konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. 300 bin konuttan 30 bininin dönüşümünü bakanlık ve  TOKİ  gerçekleştirecek. Kalan konutları ise özel sektör yapacak. 

Kentsel dönüşümde vatandaşı güvence altına almak için yatırımcılardan bazı şartları yerine getirmesi istenecek. Şartları yerine getiremeyen yatırımcı kentsel dönüşüme başlayamayacak. Böylece mağduriyetler sona erecek. 

Mağduriyetlerin yaşanmaması için kentsel dönüşüm kapsamında iş yapacak firmalardan ruhsat verilmeden önce bina tamamlama sigortası yaptırması ya da yapım bedelinin yüzde 10'u kadar teminat alınacak.

Hiçbir konut yarım kalmayacak!

Müteahhitler sınıflara ayrılıyor!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

İnşaatlarda sigorta şartı!

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Geri Dön