25 / 04 / 2024

Kepez Aile Sağlık Merkezi inşaatı sürecek!

Kepez Aile Sağlık Merkezi inşaatı sürecek!

Kepez Belediyesi tarafından yapımına başlanan sağlık ocağı inşaatının durmasının ardından açıklama yapan Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Büyükşehir Belediyesi'nin imar plan tadilatı yapmasını bekliyoruz" dedi.



Kepez  Kuzeyyaka Mahallesinde yapımına 2 ay önce başlanan Aile Sağlığı Merkezi'nin(ASM) su başmanının atılıp birden bire durması mahalle sakinleri tarafından tepki ile karşılanmış ve bu durum vatandaşlar arasında 'belediye sağlık ocağını yapmaktan vazgeçti' yorumlarına neden olmuştu. Projenin oluşturulmasında pay sahibi olan Mahalle Muhtarı Ali Güçlü'nün de, "Ne olduğu hakkında bir bilgim yok. Belediye detayı biliyor ancak bize söylemiyor. Başka bir yere kaydırılmasının düşünüldüğünü duyduk" ifadelerini kullanması iyice kafalan karıştırmişü.Kepez İlçesi Kuzeyyaka Mahallesi 27748 ada 2 parselde yer alan sağlık ocağı inşaatı ile ilgili Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamada ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Belediyenin sağlık ocağı inşaatına devam edeceği ancak bunun için öncelikle Büyükşehir Belediyesi'nin onayının alınması gerektiği aktarıldı. Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, "Kuzeyyaka Mahallesinde ilgili alana inşaat devam edecek ancak öncelikle Büyükşehir Belediyesi'nden imar plan tadilatı onayının çıkmasını bekliyoruz. Bu olursa 4-5 ay içinde sağlık ocağı halkın hizmetine sunulacak" dedi.Kepez Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Cengiz Nizam ise son olarak Yükseliş Mahallesine yapılan Yükseliş Aile Sağlığı Merkezi'nin doktorlarının tümünün atandığını ve vatandaşlara iyi hizmet verdiğini kaydederken, Kuzeyyaka Mahallesinde bulunan mevcut 6 nolu Aile Sağlığı Merkezinin daha geniş bir binaya taşınmasının faydalı olacağını söyledi. Nizam, "Büyükşehir Belediyesinden onay almadan inşaatın başlaması düşündürücü ancak burada halka hizmet söz konusu olduğundan hata varsa da bu düzeltirler. Aile Sağlığı Merkezi bitirildikten sonra Sağlık Bakanlığının onayına sunulur. 

Kabul olursa doktor ataması yapıldıktan sonra hizmete açılır" ifadelerini kullandı. Öte yandan park alanının hemen yan tarafına inşa edilmesi beklenen 20 poliklinikli Aile Sağlığı Merkezi binasının içerisinde PTT şubesi ve muhtarlığın da yer alacağı dile getirilmişti ancak bu iki hususun şimdilik düşünülmediği ileri sürüldü. 


Antalya Hilal


Geri Dön