19 / 04 / 2024

Kepez Ünsal Mahallesi'ne imar müjdesi!

Kepez Ünsal Mahallesi'ne imar müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem yaptıkları hizmetlerle şehir kimliği kazandırdıkları Ünsal Mahallesi'nin, batı bölümünde talep edilen imar planını en güzel şekilde yapacaklarını açıkladı.



Yerel yönetim yerelde yapılır, anlayışı ile hareket eden Başkan Hakan Tütüncü, Ünsal Mahallesi'nde semt pazarı, esnaf ve okul ziyaretinde bulundu. 


Başkan Tütüncü, Ak parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve mahalle muhtarı Nazmi Cabadak ile ilk olarak semt pazarını gezdi. Tütüncü, ziyarette yakından ilgilendiği pazarcı esnafının ve bölge halkının hizmetle ilgili taleplerini dinledi. 


Tütüncü, daha sonra bölgedeki işyerlerini ziyaret ederek, çaylarını içtiği esnafla sohbet etti. Hakan Tütüncü, son olarak Ünsal İlkokul u'nu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti. Okula kazandırdıkları ek hizmet binasında inceleyen Tütüncü, sınıfları da gezerek öğretmenlere ve öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi. 


5 yılda neler yapıldı? 


Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Tütüncü, geçtiğimiz dönem Kepez'in en hızlı şehirleşen ve kalkınan yerleşim yerlerinden bir tanesinin Ünsal olduğunu belirtti. 

Bölgenin şehirleşmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Tütüncü, şunları söyledi: "Mahalleye ciddi bir değişimi ve dönüşümü yaşattık. 


Ünsal'ın en önemli problemi mülkiyetti. Vatandaşlarımızı, gecekondularının yerine binalarını yapabilecekleri imar haklarına ve tapularına kavuşturduk. Aynı şekilde eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Ek okul binasının yapılmasını sağladık. Ciddi oranda yeni yollar açtık. Böylece imara uygun binaların yapılmasını hızlandırdık. Bölgedeki DSİ su kanalının çevre düzenlemesini yaptık. Yeni park çalışmalarıyla bölgede farklı bir şehirleşmeyi sağladık. Mahalle camiin eksiklerinin giderilmesine önem verdik. Muhtar evini yaptık. 


Göreve geldiğimizde semt pazarın zemini çakıldı. Pazara Sıcak asfalt dökerek, esnafımızı ve vatandaşlarımıza temiz bir semt pazarı hizmeti sunduk." Yeni dönemde neler yapılacak Tütüncü, 2. dönemlerinde de Ünsal Mahallesi'ne olan ilgi ve alakaların sürdüğünün altını çizerek, "Bu yıl asfalt sezonunu Ünsal Mahallesi'nde açmamız, mahalleye daha çok hizmetin geleceğinin ve bölgenin hızlı bir şekilde şehirleşeceğinin mesajıydı."Dedi. 


Başkan Hakan Tütüncü, yeni dönemde mahalledeyapacakları hizmetlerle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Geçtiğimiz dönem mahallenin mülkiyet problemlerinin yüzde 90'nını çözdük. 


Yeni dönemde yüzde 10'luk kısmını da çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Mahallenin en önemli beklentisinden bir tanesi alt yapıya kavuşabilmekti. 


Bunun için de hem Büyükşehir Belediyemiz hem de doğalgaz ve elektrik idaresi ile gereken her türlü çalışmaları yapıyoruz. 

Bu dönem içerisinde alt yapı çalışmalarını tamamlamak arzusundayız." Üç mahalleye güzel günler bekliyor Tütüncü, şehirleşmeye yönelik çalışmalardan sonra Ünsal Mahallesi'ne, önemli ticari yatırımların gelmeye başladığının altını çizdi. Tütüncü, "Bir bölgeye ticari yatırımların gelmesi o bölgenin aslında kalkınması anlamına geliyor. 

Şehirleşmeye dönük attığımız adımlar bu dönemde çok daha farklı bir şekilde neticelerini verecek. Eğitimden sağlığa, temel ihtiyaçlardan konuta kadar çok farklı yatırımları bölgeye gelecek." açıklamasını yaptı. 


Başkan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önümüzdeki günlerde Ünsal'a komşu Kepezaltı ve Santral mahallelerinde yapacakları kentsel yenileme projesiyle birlikte bölgenin itibarının artacağına işaret etti. 


Konuşmasının sonunda Ünsal'a imar müjdesi de veren Tütüncü, "Ünsal Mahallesi'nin batısında 2 bin 700 dönümlük alanın, beklenen imar planlamasını da en güzel şekilde yapacağız. Batı Çevre Yolu'nun yapılmasıyla birlikte çok daha farklı heyecanı, kalkınma hamlesini bölgemizde yaşatacağız." İfadesini kullandı. 


"Birlik ve beraberlik içerisindeyiz" Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri de yaptığı açıklamada, "Esnaf dostu olarak yine esnafın yanındayız. Semt pazarlarına yönelik ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Çalışkan bir teşkilatımız, çalışkan bir belediye başkanımız var. Ünsal Mahallesi'nde müthiş bir dönüşüm yaşanıyor. Sürekli halkın içerisinde olmasından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Teşkilatımızla, belediyemizle, muhtarlarımızla birlik ve beraberlik içerisindeyiz."diyekonuştu. 


Muhtar Nazmi Cabadak da "5 yıl öncesi semt pazarımız, asfalt değildi. Sokaklarımızda asfalt ve kaldırım yoktu. Mahalle mezbelelik bir görünümdeydi. 


Sayın Tütüncü, 5 yılda mahalleyi çok iyi bir noktaya getirdi. Önümüzdeki 5 yılda Ünsal Mahallesi'ni kimse tutamayacak, diye düşünüyorum." diyerek hizmetlerinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti. Ziyarete, Ak Parti Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan da eşlik etti.


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön