23 / 04 / 2024

Kepez Ünsal Mahallesi'ne modern konutlar geldi!

Kepez Ünsal Mahallesi'ne modern konutlar geldi!

Kepez Belediyesinin yeni imar haklarıyla önlerini açmasıyla Ünsal Mahallesi sakinleri kentsel dönüşümü gerçekleştirdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ilçeye ‘şehir kimliği’ kazandırma vizyonunun gerçekleştiği yerleşim yerlerinden biri de Ünsal Mahallesi oldu.


Başkan Hakan Tütüncü, göreve geldiği 2009’da mahallede yoğun bir gecekondu yapılaşması vardı. Tütüncü, önce mülkiyet sorunlarını çözdü sonra kat artışı ile modern yapılaşmanın önünü açtı. Modern yapılaşmayı hızlandırmak için de yeni yolların açılması gibi alt yapı eksikleri giderildi.

Belediye-vatandaş işbirliği neticesinde mahallede örnek bir kentsel yenileme gerçekleşti. Şimdi mahalle sakinleri gecekondularının yerine modern konutlarında yaşamlarını devam ettiriyor.


GECEKONDULAR GİTTİ, MODERN KONUTLAR GELDİ 

Başkan Tütüncü, Ünsal Mahallesi’ni, hukuki problemlerini çözdüğü Güzelyurt Yapı Kooperatifi’nin yaptığı site ile daha güzelleştirdi.

 Akdeniz Sanayi Sitesi’nin gelişim alanı içerisindeki bazı gecekondu sahiplerinin de konut sahibi olduğu Güzelyurt Sitesi, mahallenin yeni modern görünüme önemli bir katkı sağladı.


BELEDİYE-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİYLE DÖNÜŞÜM 

Başkan Tütüncü 11 katlı 6 ayrı blok ve 252 daireden oluşan Güzel Yurt Sitesi’ni ziyaret etti, daireleri gezdi. Tütüncü, 6. kattaki dairenin balkonundan modern konutların yükseldiği Ünsal Mahallesi’ni bir süre izledi.

Site sakinleriyle ve site yönetimiyle sohbet eden Tütüncü, yaptığın açıklamada Ünsal’ın yeni imajının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Göreve geldiği 2009’da mahallede yoğun bir gecekondu yapılaşmasının bulunduğunu anımsatan Tütüncü, “8 yıl önce gecekondu yapılaşmasındaki bu bölge, vatandaş-belediye işbirliği ile güzel bir kentsel dönüşüme tabi tutuldu.” dedi.


ÜNSAL’DAKİ DEĞİŞİM KEPEZ’E UMUT OLACAK 

Tütüncü, belediyenin mülkiyet problemlerini çözerek ve kat artışı yaparak kentsel dönüşümün önünü açtığına değinerek, şunları söyledi: Vatandaş eliyle mahallede kentsel dönüşümü gerçekleştirdik. Şimdi sosyal tesisleri, pazar alanı, semt spor sahası ile dönüşen kenttin sosyal donatıları neyse onları yerine getiriyoruz. Ünsal Mahallemizin geçirdiği inanılmaz değişim, Kepez’in geleceği adına umut olmuştur.”


GÜZELYURT SİTESİ İLE 40 YILLIK SORUNA NEŞTER 

Güzelyurt Sitesi’nin, Akdeniz Sanayi Sitesi’nin gelişim alanı içerisindeki gecekonduların 40 yıla yakın süren tahliye sorununu çözdüğüne işaret Başkan Hakan Tütüncü, “Güzelyurt Sitesi, 11 katlı binalarıyla, manzarasıyla, modern mimarileriyle gecekonduculara güzel bir yaşam kapısını araladı.” ifadesini kullandı. Güzelyurt Sitesi ziyaretine Meclis Üyeleri İsa Sarpdağ, Ramazan Çakır ile Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak ile derneğe üye müteahhitler eşlik etti.


Antalya Gazete Bir


Geri Dön