26 / 04 / 2024

Kepez'de 4.272 metrekare, konut alanına çevrildi!

Kepez'de 4.272 metrekare, konut alanına çevrildi!

Kepez ve Büyükşehir belediyeleri eşi görülmemiş bir plan tadilatına imza attı. Kepez’deki 4 bin 272 metrekarelik konut alanının 2 bin 500 metrekaresi akaryakıt istasyonuna, 1.772 metrekaresi de ticari alana çevrildi. 2 milyon TL’lik arazi bir anda 15 mily



Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Pazartesi günü yapılan toplantısında AKP grubunun oylarıyla kabul edilen 30’uncu maddedeki plan tadilatının altından imar skandalı çıktı. Kepez Belediyesi tarafından Büyükşehir’e gönderilen Habipler mahallesindeki 26650 ada 1 parsel konut alanının 2 bin 500 metrekaresi akaryakıt ve LPG istasyonu, 1.772 metrekaresi de ticari alana çevrildi. Talep sahibinin “özel şahıs” diye belirtildiği 5 binlik imar plan değişikliğiyle konut alanıyken değeri 2 milyon TL civarında olan arazinin, akaryakıt istasyonu ve ticari alana çevrilmesiyle birlikte 10 milyon TL’ye yükseldiği ileri sürüldü.

 

KEPEZ’DEN 30’A YAKIN TALEP 

Ayrıca tek parsel olan arazinin, akaryakıt istasyonu olan kısmıyla ticari alana dönüştürülen bölümü ifraz yapılmadığı, yani iki ayrı parsele ayrılmadığı için, 2 bin 500 metrekarelik akaryakıt istasyondaki düşük yoğunluktan arta kalan emsal ticari alana aktarılabilecek. Böylece 1.772 metrekarelik bölümde yapılacak ticari tesisin kat sayısı ve yoğunluğu yükseltilmiş olacak. Bu sayede de 10 milyon TL’ye çıkan değerin, ikinci kez artarak, totalde 15 milyona yükseleceği hesap ediliyor. İmar tarihinde eşi benzeri görülmemiş ‘ballı tadilat’ın hangi ‘özel şahıs’ için yapıldığı öğrenilemezken, Kepez Belediyesi tarafından Büyükşehir’e gönderilen benzer şekilde 30’a yakın talep dosyasının olduğu da ileri sürüldü.

 

‘ÖZEL ŞAHIS’ MERAK KONUSU 

5 binlik plan tadilatına onay veren Büyükşehir Belediye Meclisi’nden sonra konunun Kepez Belediyesi’ne gideceği belirtildi. Kepez Belediyesi tarafından yapılan 1.000’lik imar uygulama plan değişikliği de ilçe belediye meclisinde gündeme gelecek. Plan değişikliği Kepez Belediye Meclisi’nde onaylanırsa, tekrar Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek. Başkan Menderes Türel, plan değişikliğini gündeme alırsa, konu Büyükşehir Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak. Plan onaylanırsa ‘özel şahıs’ bir anda 13 milyon TL civarında bir rant elde etmiş olacak. Söz konusu arazinin yer aldığı imar adasındaki komşu parselde konutlar olduğunu belirten kaynaklar, 30 civarında benzer dosya bekletilirken, tadilat talebi Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirilen bu ‘özel şahıs’ın ne özelliği olduğunun sorgulanması gerektiğini dile getirdi.


Antalya Körfez


Geri Dön