25 / 04 / 2024

Keşan Belediye Meclisi toplandı!

Keşan Belediye Meclisi toplandı!

Edirne Keşan Belediye Meclisi toplandı. Keşan Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısının 1. Oturumu 5 Haziran 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi. Özcan, gündeme ilave edilen maddeler olduğunu belirtti ve bunları oylamaya sundu.



Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında üyelerin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirilen toplantı, saat 16.00 sıralarında başladı. Toplantıyı açan Özcan, gündeme ilave edilen maddeler olduğunu belirtti ve bunları oylamaya sundu.


Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında üyelerin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirilen toplantı, saat 16.00 sıralarında başladı.

Toplantıyı açan Özcan, gündeme ilave edilen maddeler olduğunu belirtti ve bunları oylamaya sundu.

Özel Keşan Hastanesi’nin ek bina talebi, Paşayiğit’teki benzin istasyonunun imar planı değişikliği talebi ve Paşayiğit’teki vidanjör aracının ücret tarifesi konuları oy birliği ile gündeme alındı.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.


Büyük Cami Mahallesi 100. Yıl Pasajı’nda Belediyeye ait 345 Ada, 1 No’lu Parselde kayıtlı 32,00 m2’lik 30 Nolu işyerinin satılması hususunu görüşen Meclis’e bilgi veren Özcan, satışla ilgili belediyede takdir komisyonu bulunduğunu, bu komisyonun bölgede eşdeğer yerlerle ilgili araştırma yaptığını, ihaleler açtığını söyledi.

Oy çokluğu ile kabul edilen bu maddeden sonra Meclis, Büyük Cami Mahallesi’nde 377 Ada, 38 No’lu Parselde bulunan ve mülkiyeti Keşan Belediyesi’ne ait zemin kat 10 Nolu iş yerinin kiraya verilmesi ve ikinci kat 6 Nolu dairenin satılması hususunu ele aldı.

Madde hakkında bilgi veren Özcan, söz konusu alanda daha önce belediyeye ait tuvaletler olduğunu bu yer karşılığında daire ve işyeri sahibi olduklarını aktardı.

Konuyu değerlendiren Meclis, iş yerinin kiraya verilmesini oy birliği ile kabul ederken, dairenin satışı oy çokluğu ile kabul gördü.

Meclis daha sonra Belediyenin İçme Suyu Kesin Projesi işi için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunulması hususunu görüştü. Keşan Belediyesi’nin 2040 yılına yönelik su çalışmaları yaptığını belirten Özcan, konunun gerekliliğini aktardı ve madde oy birliği ile karara bağlandı.

Belediyede Kent Bilgi Sistemi kurulması için İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne yetki verilmesi maddesini değerlendiren Meclis’e konu hakkında bilgi veren Özcan, numarataj sisteminde hatalar olduğunu, bu konuda hassas bir çalışma sonrası düzeltmeler yaptıklarını, ancak 4 yıldan bu yana TÜİK’in eldeki verileri sisteme girmelerine izin vermediğini aktardı. Kentte olan her şeyin bu sistemde yer alacağını ve bilgilerin dijital ortama aktarılacağını anlatan Özcan, maddeyi oylama sundu.

Oy birliği ile kabul edilen madde sonrası Keşan’a mahalle olarak bağlanan Paşayiğit Mahallesi’nde bulunan ve kullanımı Belediyeye geçen göletlerde 2014 yılında yapılan tarımsal sulama ücretlerinin belirlenmesi hususu görüşüldü ve madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Meclis daha sonra Belediyede mevcut olan norm kadrolara ilave edilen memur ve işçi kadro ihdas cetvellerini ele aldı. İhdas edilme isteğinin bakanlıktan geldiğini vurgulayan Özcan, söz konusu ihdaslara hemen birilerinin alınacağı kanaatinde olunmaması gerektiğini dile getirdi ve ihtiyaç durumunda alım yapılacağını bildirdi.

Oy birliği ile kabul edilen bu madde sonrası, Paşayiğit Caddesi ile kesiştiği yerden başlayıp Bilun Sokakla birleştiği yerde biten kısmın İçkili Yer Bölgesi içine alınması hususu ele alındı.

Madde oy çokluğu ile kabul edildikten sonra Otopark Giriş-Çıkış İşgaliye ve Şehir içi ulaşımda çalışan araçlardan alınacak ücret tarifesi ile Şehir içi çalışan minibüs ücret tarifesi konuları oy birliği ile Temmuz ayı toplantısına ertelendi.

Daha sonra gündeme ilave edilen maddelere geçildi ve               Paşayiğit’teki benzin istasyonunun İmar Planlarında akaryakıt istasyonu fonksiyonuyla geçen adının Akaryakıt ve LPG istasyonu olarak değiştirilme istediği oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Özel Keşan Hastanesi’nin ek bina için izin isteği konusu görüşüldü.

Madde hakkında bilgi veren ve şahsi olarak Özel Keşan Hastanesi ile hiçbir bağının olmadığının altını çizen Özcan, söz konusu isteğin sağlık tesis alanı düzenlemesi isteği olduğunu ifade etti ve konunun İmar Komisyonu’nda görüşülmesi ve bir sonraki oturumda Meclis’e bilgi verilmesini önerdi. Önerinin kabul görmesinin ardından Paşayiğit’teki vidanjör ücret tarifesi konusu ele alındı ve bu madde de Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Maddelerin sona ermesinin ardından toplantıyı kapatan Özcan, ikinci oturumun 10 Haziran 2014 Salı günü saat 16.00’da yapılacağını aktardı, alınan kararların hayırlı olması dileğinde bulundu ve katkı veren Meclis üyelerine teşekkür etti.


Keşan Postası


Geri Dön