20 / 04 / 2024

Keşan TOKİ Sosyal Konutları Mayıs'ta teslim edilecek!

Keşan TOKİ Sosyal Konutları Mayıs'ta teslim edilecek!

Keşan Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşlar için Karanlıkdere Mevkii'nde yapılan TOKİ Sosyal Konutlan'nın önümüzdeki Nisan ya da Mayıs ayında teslim edilebilmesini beklediklerini söyledi.



Keşan Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşlar için Karanlıkdere Mevkii'nde yapılan  TOKİ  Sosyal Konutlan'nın önümüzdeki Nisan ya da Mayıs ayında teslim edilebilmesini beklediklerini belirterek, kış aylarında mahallesinde yakacak olarak en fazla kullanılan kozalak fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. 


Kantar, TOKİ Sosyal Konutları'nın ne zaman teslim edileceği yönünde herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, Nisan ya da Mayıs ayı içerisinde teslim edileceği yönünde görüşe sahip olduğunu söyledi. Şuanda tamamen biten sadece bir blok olduğunu bildiklerini ifade eden Kantar, "Kaymakamlık geçici kabulü aldıktan sonra konutların Mayıs ayında teslim edileceğini düşünüyorum. Kura çekiminin üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti. 


TOKİ Sosyal Konutları olarak Türkiye genelinde ilk temel atılan konutlardan biri Keşan Sosyal Konutlaradır. Fakat hala dağıtılmadı. Bu konutların altyapısı ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bu konuda da net bir bilgi sahibi değiliz. Konutların ne zaman teslim edeceğini soran vatandaşlara bu konuda bir bilginiz yok diyorum" dedi. 


Hak sahibi vatandaşların tepkisini kendilerine ilettiğini aktaran Kantar, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan'ın Sosyal Konutlan'nın geçen Eylül ayında teslim edileceği yönündeki açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Fakat kendisine verilen bilgilerin de yanlış olduğu ortaya çıktı. Bu konuda kendisini suçlamak doğru değil. Vatandaşlar, evlerin teslim edileceğim düşünerek kiralarını yatılmadılar ve kışlık yakacaklarını almadılar. Kışlık yakacaklar arasında vazgeçilmezlerden biri oları kozalak oldukça pahalandı. Bir çuval kozalağın 12 TL'ye kadar çıktığını görüyoruz. Bu fiyat nasıl artıyor? Bu artışa 'El insaf demeli. Kozalakları alan kesim fakir kesimdir. Birileri buna dur desin."


Son Haber



Geri Dön