20 / 04 / 2024

Keten İnşaat merkezde 450 konut üretecek!

Keten İnşaat merkezde 450 konut üretecek!

Keten İnşaat A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten ile bir röportaj gerçekleştidik. Ferhat Keten, sektör hakkında ve Primist projesiyle ilgili açıklamalar da bulundu.



Keten İnşaat A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten ile bir röportaj gerçekleştidik. Röportajımızda Ferhat Keten'e geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan Keten Bomonti hakkında soru sorduk. 


Keten İnşaat A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten röportajda 16 adet yeni projenin hayata geçirileceğinden bahsetti ve merkezde 450 adet konut üreticeklerini belirtti. 


Keten İnşaat'ın arsa stoğundan bahseden Ferhat Keten son olarak Primist projesi hakkında ve sektör hakkında açıklamalarda bulundu. İşte, o röportaj;


Keten Bomonti'nin temeli geçtiğimiz Nisan ayında atılmıştı. Şu an ne durumda?


Keten bomonti planlanandan yaklaşık 2 ay önde gidiyor. Kaba inşaat tamamlanmak üzere. Cephe iç mimari detaylarının kararları verildi ve bu uygulamaların yapılması ilgili hazırlıklarımız devam ediyor.


Bu tarz butik projelerle mi devam edilecek yola?

Evet devam edilecek. Pipelinenımızda 16 adet yeni proje var. Bunlar istanbulun merkezi lokasyonlarında konut projeleridir. Yaklaşık 450 adet konut üreteceğiz merkezde.


Arsa stoğu var mıdır?

Evet var. 4 adet arsanın alımını yaptık yasal süreçlerini yürütüyoruz.

 

Avrupa Yakası mı yoksa Anadolu Yakası'na mı yoğunlaşacak?

Ağırlığımız yine Avrupa yakasında olacak. İşimizin % 85 bu yakada yer alacak. Ancak Anadolu yakasında da 4 adet projemiz var. Bunlardan bir boğazın en güzel yalıların biri olacak, sipahilerağası mehmet emin ağa yalısı, diğerleri ise Erenköy ve suadiye de yalı parsellerinde yapacağımız projelerdir.

 

Primist projesi ne durumda?

Primistte 24 ay için ön gördüğümüz hedeflere 14. Ayda ulaştık. Bu süre içerisinde 6 portföyü aldık, 3 şantiye başladık. Ayrıca estiaturkey.com projesi hayata geçti ve bu kanaldan arsa üretmeye başlayacağız. Merkezde konut dışında temaları çalışıyoruz. Yeni katma değeri yüksek temalarla yatırımcılarımızın karşısına çıkacağız.

 

1-) Primist Cihangir Panorama:

di. 7 kattan meydana gelen Primist Cihangir Panorama projesi tamamen deniz manzaralı olarak tasarlandı. Projede 18 adet 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor.


2-) Primist Çırağan:

Primist Çırağan'da 33 daireden 10'u deniz manzalı. Projede yer alan daireler  1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Primist Çırağan'da toplam 32 konut yer alıyor. 


3-) Primist Bomonti:

Primist Bomonti'da toplam 77 adet konut yer alıyor. Primist Bomonti'nin inşaat alanı 10 bin metrekare. Primist Bomonti projesinde yer alan daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. 


4-) Primist Salacak:

Toplam arsa alanı 667 metrekare olan Primist Salacak projesinde  3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor. Primist Salacak'ın inşaat alanı 2 bin 500 metrekare.


Sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

2014 yatay seyirli bir yıl. Bu dönemde satış organizasyonu ve pazarlamanın uzmanlaşmasına odaklanıyoruz. Fizibilitesi iyi çalışılmış, rakamları iyimser hazırlanmamış projelerde sıkıntı olmayacaktır. Ancak özellikle 1750 .000.-4.000.000tl bandındaki lüks segment ürünlerin satışı arzın fazlalığı ve talebin sınırlı olması sebebiyle sıkıntılı olacaktır. 



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön