26 / 04 / 2024

Kibar Holding ve Assan'dan Karasu'ya alüminyum tesisi!

Kibar Holding ve Assan'dan Karasu'ya alüminyum tesisi!

Kibar Holding, Assan Alüminyum ile birlikte Karasu'da alüminyum tesisi yatırımı planlıyor.Saka, Kibar Grubu'nun sanayi, hizmet ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlerini sektörlerinde öncü konumda olduğunu söyledi



Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Kibar Holding, Assan Alüminyum ile birlikte Karasu'da alüminyum tesisi yatırımı planlıyor. Tesis yatırımının önümüzdeki günlerde şekilleneceğini ifade eden Kibar Holding CEO'su Tamer Saka Kibar Grubu'nun sanayi, hizmet ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlerini sektörlerinde öncü konumda olduğunu söyledi. Kibar Grubu'nun sanayi, hizmet ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketleri ile sektörlerinde öncü konumda bulunduğuna dikkat çeken Tamer Saka, grubun metal, otomotiv, ambalaj, inşaat malzemeleri, gayrimenkul, lojistik, enerji, gıda ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösterdiğini bildirdi. 


Saka, 22 şirketin grup bünyesinde yer aldığını belirterek, "Kibar Holding 6 bin 500 çalışanıyla Türkiye ekonomisine 3.7 milyar dolar katkı sağlıyor. Grup; sahip olduğu bilgi ve deneyimi, saygınlığı, olumlu marka algısı ve yenilikçi yapısı ile büyümekte ve bu gelişimini sürdürülebilir büyüme vizyonuyla devam ediyor" dedi. Holdingin 1984'te kurulduğunu anlatan Saka, sanayiye ilk adımı ise 1972 yılında, Kartal Sac İşletme Ünitesi ile attıklarını söyledi. Bugün itibarıyla Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçısı arasında yer aldıklarının altını çizen Saka, grubun uluslararası iş ortakları arasında Hyundai, Sicpa, THY, Posco, Hanil E-Hwa ve Heritage'nin yer aldığını sözlerine ekledi. 


Dünya 


Geri Dön