25 / 04 / 2024

Kıbrıs Maraş’taki Sosyal Konut Projesiyle gençler sahibi olabilecek!

Kıbrıs Maraş’taki Sosyal Konut Projesiyle gençler sahibi olabilecek!

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bakanlığı’nın çalışmaları ile ilgili bilgi aktardı. Sosyal Konut Projesi hakkında açıklama yapan Bakan Baybars; “Kentte yaşayan ve ev sahibi olamayacak durumdaki kişiler de konut sahibi olabilecek” dedi.



İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bakanlığı’nın çalışmaları ile ilgili bilgi aktarırken Sosyal Konut Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Postası’nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bakanlığı’nın çalışmaları arasında bulunan Sosyal Konut Projesi ile sadece kırsal kesim alanında yaşayan gençlerin veya düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olması için değil, kentte yaşayan ve ev sahibi olamayacak durumdaki kişilerin de konut sahibi olabilmelerinin sağlanacağını söyledi.

2019’da 6 köyde altyapı hedeflerini tamamlayabildiklerini, vurgulayan Bakan Baybars, Yenikent’te Kermiya Şehit çocuğu arsalarındaki altyapı problemlerin olduğunu, geçen sene kanalizasyonla ilgili sorununu çözdüklerini bu sene de tekrardan ihaleye çıkarak geriye kalan yol, su, telefon alt yapılarını bitireceklerini anlattı. Bakan Baybars, böylece Güzelyurt’taki şehit çocuklarının yıllardır özlemini duydukları o bölgede tekrardan konut yapımına başlayabileceğini belirtti.

Bakan Baybars, elektrik ve alt yapı sorunlarıyla ilgili Türkmenköy, Dikmen, Erenköy, Mormenekşe, Atlılar, Aşağı Bostancı, Mutluyaka’daki birinci etap, Paşaköy, Gaziköy, buralardaki elektrik sorunlarını çözdüklerini aktararak, Dikmende ikinci etap yol stabilizesini yaptıklarını önümüzdeki hafta da; Kalkanlı, Bostancı, Serdarlı, Boğaziçi, Ötükent, Kuzucuk, Çayırova, Pamuklu ve Mehmetçik’teki altyapılarına başlayacaklarını kaydetti. Bakan Baybars, kırsal kesim altyapılarını tamamlama konusunda etkin çalıştıklarını ve kaynağı etkin kullanmaya çalıştıklarını da açıkladı.

Bakan Baybars, Sosyal Konut Projesiyle sadece kırsal kesim alanında yaşayan gençlerin veya düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olması için değil, kentte yaşayan ve ev sahibi olamayacak durumdaki kişilerin de konut sahibi olabilmelerinin sağlanacağını aktardı.

İlk etapta Mağusa Maraş’ta Sosyal Konut Projesi’ni tamamladıklarını ve 3 etaptan oluşan projenin, 2 hafta içinde tam tarihi belirleyip lansmanını yapacaklarını bildiren Bakan Baybars, Sosyal Konut Projesi’ni topluma anlatmaya çalışacaklarını anlattı. Bakan Baybars; “Çünkü orada bir kentsel dönüşüm başlattıklarını ve sadece orda eski sosyal konut gibi değil, yaşam alanlarına çeviriyoruz. Yeşil alanı, parkı, okulu, sağlık merkezi, ticari alanlarıyla kentsel dönüşüm yaratacağız” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Maraş’taki Sosyal Konut Projesiyle gençler sahibi olabilecek!

Gazimağusa-Maraş Sosyal Konut Projesi için lansman müjdesi!

 


Geri Dön