25 / 04 / 2024

Kıdem tazminatı için yeni rakam! 36 bin lira detayı

Kıdem tazminatı için yeni rakam! 36 bin lira detayı

EYT düzenlemesi sonrası milyonlar kıdem tazminatı hesaplama telaşına girdi. Asgari ücret zammı ile kıdem tazminatı tabanı yüzde 54,6 zamlanarak 1 Ocak 2023’ten sonra 10 bin TL'nin üzerine çıkacak. Ancak kıdem tazminatı tavanı 2023 rakamları içinse memur zammı beklenmekte. İşte tüm detaylar...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi resmen açıklandı. EYT ile birlikte milyonlar kıdem tazminatı hesabı yapıyor. Kıdem tazminatında en düşük (taban) ücret asgari ücret zammı ile belli oldu. 2022 Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk zam sonrası işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık taban tutarı 6.471 TL oldu. 

Yüzde 54,6’lık asgari ücret 2023 zammı sonrasında kıdem tazminatında taban tutar 10.004 TL oluyor. Kıdem tazminatının 1 yıl için en yüksek tutarını ifade eden tavan ise memur maaş katsayısına göre belirlenirken bu rakam 2022 Temmuz sonrasında 15.371 TL’ye çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön