19 / 04 / 2024

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, önceki gün yaptığı açıklamada Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ruhsatın alındığını duyurdu.



İstanbul Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt'tan sevindiren haber geldi. Kurt sosyal medyadan yaptığı açıklamada dönüşüm için ruhsatın alındığını dile getirdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Proje’ye ilgili daha önce açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, “Bu mahallelerde iki temel sorun var. Birincisi 6306 sayılı Kanun’la riskli alan ilan edilen yerler, diğeri de bu bölgeler dışında kalıp en son İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Meclisinden geçen saçak parsel meselesi. Saçak parsel; oturulan alan mülk sahiplerinde, geri kalan yol, otopark ve yeşil alanlar İBB’nin mülkiyetinde kalan alanlara deniliyor” şeklinde konuşmuştu. 

Silivri 4 Etap'ta kaba inşaat tamamlanıyor 

Kurt ayrıca 1.446 bağımsız birimin inşa edildiği yeni dönem ilk proje olan Silivri 4. Etap'ta kaba inşaatın yüzde 80'e ulaştığını dile getirdi. 

Sosyal konut vizyonu ve erişilebilir tasarıma örnek şekilde tasarlanan KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın temeli 13 Haziran'da atılmış, kura çekimleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla 26 Haziran, 27 Haziran ve 28 Haziran'da yapılmıştı. 

Projede 474 adet 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 kapalı mutfak konut tipi olmak üzere 1.396 konut yer alıyor. 

Projedeki konutların fiyatları 228 bin TL'den başlıyor ve 120 ay vade imkanı sunuluyor. Evlerin peşinat bedelleri 46 bin TL, aylık taksit tutarları ise 2 bin 200 TL olarak belirlendi.

40 bin 392 kişi tarafından başvuuru yapılan KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları son deprem yönetmeliğine uygun, KİPTAŞ Teknik Personel onaylı ve C35 beton sınıfının kullanıldığı ve nitelikli yapılaşma dikkate alınarak inşa ediliyor

İzmit ÇınarEvler'in temeli atılıyor 

Üç projede çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Ali Kurt son olarak yakın zamanda hayata geçecek olan  Kiptaş  İzmit ÇınarEvler projesinin de temelinin atılacağını dile getirdi.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında 6 ay geride kaldı!

 


Geri Dön