25 / 04 / 2024

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Tüm borcu sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Tüm borcu sıfırladık!

KİPTAŞ yeni yönetimi olarak, geçmişe ait 1 milyar liranın üzerinde borcu ödediklerini söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada "Tüm borcu sıfırladık" dedi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ Gürpınar Siteler Bölgesi projesi için düğmeye basmıştı. 

Yıllardır çözülemeyen kentsel dönüşüm sorununu Beylikdüzü Belediyesi ile çözüme kavuşturan KİPTAŞ, kredi borcunu da sıfırladı. 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, KİPTAŞ yeni yönetimi olarak, geçmişe ait 1 milyar liranın üzerinde borcu ödediklerini söyledi.

Bankalara kalan 59 milyon 847 bin TL kredi borcunu da kapatarak, KİPTAŞ’ın tüm borcunu sıfırladıklarını söyleyen Ali Kurt, yeni projeler için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Tüm borcu sıfırladık!

Ali Kurt'un borç açıklaması şu şekilde: 

KİPTAŞ yeni yönetimi olarak, geçmişe ait 1 milyar liranın üzerinde borcu ödemiştik. 

Bugün itibarıyla bankalara kalan 59 milyon 847 bin TL kredi borcumuzu da kapatarak KİPTAŞ’ın tüm borcunu SIFIRLADIK!

72 milyon lira faiz ödemek zorunda kaldık

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 23 Aralık 2021 tarihinde yaptığı açıklamada 72 milyon lira faiz ödemek zorunda kaldıklarını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

KİPTAŞ yeni yönetimi olarak göreve geldiğimizde 177 milyon lirası bankalara kredi borcu olmak üzere, 1 milyar liranın üzerinde borç vardı. Piyasaya olan borçları planlayarak hızla ödedik.

Bankalara olan kredi borçlarını en iyi oranlarla yapılandırdık, ödemeye başladık. Tüm yapılandırma çabalarımıza rağmen şirketi devraldığımız günden bugüne kredi borçları için tam 72 milyon lira faiz ödemek zorunda kaldık!

İçinde bulunduğumuz ekonomik istikrarsızlık ortamında yeni projeler üretip, inşaatları yürütürken yılın son haftasında geçmiş yönetimin bıraktığı borçlardan 106,5 milyon liralık banka kredi borcunu da ödedik. Böylece KİPTAŞ önemli bir yükten daha kurtulmuş oldu.

Kırlangıç Evler'le 505 konut geliyor

Yeni projeler için düğmeye basan KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da hayata geçireceği Kırlangıç Evler projesiyle 505 yeni konut gelecek. Tüm detayların netleştiği proje  42 milyon 204 bin TL'ye mal olacak.

Peki Kırlangıç Evler projesi ne zaman tamamlanacak? Projede hangi tip daireler yer alacak? İşte detaylar...


Geri Dön