25 / 04 / 2024

KİPTAŞ'ın yeni genel müdürü Ali Kurt oldu!

KİPTAŞ'ın yeni genel müdürü Ali Kurt oldu!

İBB üst yönetimini kamuoyuna tanıtan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın başına Ali Kurt'u getirdi. KİPTAŞ'ın yeni genel müdürü Ali Kurt oldu...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB üst yönetimini kamuoyuna tanıttı.

Ekrem İmamoğlu KİPTAŞ'ın başına Ali Kurt'u getirdi. Başkan İmamoğlu, "Bugün 40'ın gündeyiz. Böyle büyük bir organizasyonda yaptığımız hazırlıklar üst seviyede. 85 bin çalışanımıza şunu söylüyorum; emeğiyle bizimle çalışan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Çalışmıyorsa, emek vermeden maaş alıyorsa bizim duruşumuz ona karşıdır" diye konuştu.

İBB yönetiminin AK Parti'de olduğu dönemde KİPTAŞ'ın genel müdürü İsmet Yıldırım'dı. Yıldırım, 2019 Mahalli İdareler Seçimi kapsamında AK Parti'nin Ümraniye Belediye Başkan adayı oldu ve seçim sonucunca belediye başkanı olarak seçildi. 

İsmet Yıldırım'dan sonra boşalan genel müdürlük koltuğuna vekaleten Bilal Veli atanmıştı. 

Ekrem İmamoğlu'nun Ali Kurt'u göreve getirmesinden sonra Bilal Veli'nin görevi sona ermiş oldu. KİPTAŞ'ın yönetimi Ali Kurt'a emanet edildi.


Ali Kurt daha önce Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul biriminde 2005 yılında görev aldı. Ali Kurt 2005'te göreve başladıktan sonra, 2005-2013 yılları arasında Harita Mühendisi, Uzman Yardımcısı ve Uzman görevlerinde bulundu. 2013-2018 yılları arasında İstanbul Arsa Üretim Şube Müdürü olarak 2018-2019 döneminde İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Bununla birlikte; 2012-2014 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul 2. Bölge Tabiat Varlıkları Komisyon Üyeliği yapan KURT, 2015 yılından beri de kamu iştiraki şirketlerde yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.
 
Ayrıca SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı belgesine sahip olan KURT, çeşitli kamu ve vakıf üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak katılım sağlamış, Kamuda yürütülen Arsa Üretim Projeleri ile Mega Kamu Projelerinin süreçleri hakkında anlatım ve çalışmalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, İBB üst yönetimini tanıttı!

Ali Kurt kimdir?
 


Geri Dön