24 / 04 / 2024

KİPTAŞ, İstanbul'da riskli raporlu mülk sahipleri için 272 konutu satışa sunacak!

KİPTAŞ, İstanbul'da riskli raporlu mülk sahipleri için 272 konutu satışa sunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ, Çatalca, Silivri, Tuzla, Zeytinburnu, 5. Levent ve Başakşehir'de yer alan 83 ile 166 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki evleri satışa çıkaracak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ, İstanbul'da riskli yapı raporlu konutlarda oturanlar için 272 konutu, 185 bin TL'den başlayan fiyatlarla 17 Şubat tarihinden itibaren satışa sunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yaptığı açıklamaya göre, "Önceliğimiz Deprem" denilerek hayata geçirilen "Deprem Seferberlik Planı" kapsamındaki kampanya kapsamında KİPTAŞ, Çatalca, Silivri, Tuzla, Zeytinburnu, 5. Levent ve Başakşehir'de yer alan 83 ile 166 metrekare arasında değişen büyüklüklerde toplam 272 daireyi satışa çıkaracak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu dairelerin çoğunluğu hemen teslim avantajına sahipken, kalan projelerin de bu sene  içinde teslim edilmesi planlanıyor.

KİPTAŞ, İstanbul da riskli raporlu mülk sahipleri için 272 konutu satışa sunacak!

Kampanyayla ilgili konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ocak ayı itibarıyla daireleri portföyden çektiklerini dile getirerek "Bu dairelerde, İstanbul'da riskli yapı raporu olan yapı sahiplerine öncelik vereceğiz. Bunu sosyal bir proje olarak İBB'nin Deprem Seferlik Planı'na katkı olarak sunmak, farkındalık yaratmak istedik." diye konuştu.

- Başvurular KİPTAŞ Genel Müdürlüğüne yapılacak

KİPTAŞ, riskli binalarda yaşayanların kısa süre içinde güvenli konutlara geçebilmesi için kampanyada uygun ödeme koşullarının sağlanmasına önem gösterdi.

Kampanyalı dairelerin başlangıç fiyatı 185 bin TL olarak belirlendi. Peşin alımlarda yüzde 10 olmak üzere, değişen peşinat tutarına göre farklı indirim oranları mevcut. 24 ay vade farksız, 36, 48 ve 60 ay için 0,75 faiz oranı ile banka masrafsız sabit ödeme imkanı da sunuluyor.

Konutlar, 17 Şubat tarihinden itibaren satışa çıkarılacak. Oturduğu riskli yapı raporlu evi dışında herhangi bir konutu olmayan, 18 yaşını doldurmuş ve ödeme alışkanlığına sahip kişiler için satış süreci başlamış olacak. Başvurular, KİPTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilecek.

KİPTAŞ, kampanyadan ev alanlarla yapacağı sözleşmeye riskli yapısından kendisinin veya kira yoluyla bir başkasının faydalanamacağını taahhüdünü ekleyerek bu verileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşacak.

KİPTAŞ, şeffaf ve açık iletişim ilkesiyle birinci önceliğini sosyal konut projelerine verirken, kentsel dönüşümle de depreme dayanıklı konut sayısını artırmayı hedefliyor. KİPTAŞ'ın satış kampanyasından elde edilecek gelir de bu projelere kaynak yaratmak için kullanılacak.

 

5 soruda KİPTAŞ 2020 konut kampanyası!


Geri Dön