19 / 04 / 2024

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için düğmeye basıldı!

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit'te ziyaret ve incelemeler yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ ile İzmit Belediyesi iş birliğinde ilçede Aralık'ta temeli atılması planlanan sosyal konut proje alanında incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve beraberindekiler, sosyal konut yapılacak Arızlı Akpınar mevkisindeki alanda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından karşılandı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Kurt, Hürriyet ve beraberindekiler, alanı gezerek incelemeler yaptı.

Daha sonra İzmit Belediyesine geçen Ekrem İmamoğlu ve Hürriyet, Meclis Salonu'nda sosyal konut projesiyle ilgili hazırlanan filmi izledi.

Burada açıklamalar yapan İmamoğlu, İstanbul'un her yönüyle Türkiye'nin motivasyonu olduğunu belirterek, iyi şeyleri büyütmenin ülkeye faydası olduğunu belirtti.

Ürettikleri ne varsa bunu Türkiye'nin her köşesiyle paylaşmayı ve dayanışmayı kendilerine vazife kabul ettiklerini dile getiren İmamoğlu, "İstanbul'un Büyükşehir Belediyesinin kapısı hangi siyasi partiye ait olursa olsun Türkiyemizin her belediyesine açıktır. Kapımızı çalan her belediyle her türlü dayanışmayı ve bilgi paylaşımını yapmaktan asla imtina etmeyiz. Birilerinin aklında partizanlık karşılığı kaygılar olabilir, bizim zerre kadar partizanlıkla bağımız yoktur. Evet partimiz vardır; Türkiye'nin İstanbul belediyesiyiz. Her şeyimiz Türk halkına armağan olsun." dedi.

Ekrem İmamoğlu, Kocaeli'de ve İzmit'te dönüşümle ilgili bütün kurum ve kuruluşların iş birliğine hazır olduklarını söyleyerek, aralık ayında sosyal konutların temelini hep birlikte atacaklarını belirtti.

Konuta gerçek anlamda ihtiyacı olan ailelerle projeyi buluşturacaklarını dile getiren Ekrem İmamoğlu, yapılacak konutların çağdaş ve depreme dayanıklı olacağını belirtti.

Bir gazetecinin KİPTAŞ'ın konut üretimi hakkındaki sorusu üzerine İmamoğlu, İstanbul'un hızlı şekilde dönüşmesine katkı sunmak istediklerini dile getirerek, "İstanbul'da 1. sıra odaklanacağımız konu; mutlaka dönüşümü hızlandırmak. Bu anlamda da modellerimiz var. Bakanlıkla konuşuyoruz hem finansmanı içeren hem de güvence sistemini oluşturarak vatandaşı rahatlatan, aynı zamanda sektör temsilcilerini sürecin içine katan modelle İstanbul'un hızlı dönüşümünü sağlamak... 1999 yılı öncesi İstanbul'daki bina sayısı yaklaşık 800 bin, sorumluluğumuzun büyüklüğünü anlayalım." dedi.

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet de sosyal konut projesini ürettikleri için mutlu olduklarını belirterek, projenin adının "KİPTAŞ İzmit Çınar Evler" olacağını belirtti.

Projede dezavantajlı grupların öncelikli olacağını dile getiren Hürriyet, sağlık personeline belirli bir kontenjan ayrılmasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi.

Hürriyet, projeyle ilgili teknik detayların zamanla açıklanacağını dile getirdi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt ise 143 konuttan meydana gelen projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, 26-30 Aralık tarihlerinde projenin hem temelini atacaklarını hem de lansmanını yaparak ödeme planını İzmit halkına sunacaklarını belirtti.

 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın kaba inşaatı yıl sonunda tamamlanacak!


Geri Dön