26 / 04 / 2024

KİPTAŞ Süleymaniye projesi ile 1.528 lüks konut yolda!

KİPTAŞ Süleymaniye projesi ile 1.528 lüks konut yolda!

Fatih Belediyesi ile KİPTAŞ'ın ortaklığında hayata geçirilecek Süleymaniye projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Projede yıkımlar devam ederken, dönüşüm inşaatları da yıl içinde başlayacak.



Fatih Belediyesi ile KİPTAŞ İstanbul'un tarihi semtlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'yi dönüştürecek. Dönüşümde inşaat çalışmaları bu yıl içinde başlayacak. Bölge 2006'da kentsel yenileme alanı olarak ilan edildi ve 2010 yılında başlayan yıkımlar hala devam ediyor. Proje kapsamında 1.528 lüks konut inşa edilecek.

 

KİPTAŞ Süleymaniye projesi ile 1.528 lüks konut yolda!


Cadde yer altına alınacak

Habertürk Gazetesi'nden Sinan Bilgenoğlu'nun haberine göre, bölgede yaklaşık 200 işhanının yanı sıra 100 kadar da konut yıkıldı. Süleymaniye projesinin 3 yılda tamamlanması planlanıyor. KİPTAŞ tarafından yapılacak projenin yüzde 90'ı konut, yüzde 10'unun ise iş yeri olacak.  Haliç kıyısındaki Ragıp Gümüşpala Caddesi'nin bir bölümü yer altına alınacak ve üzeri yeşil alan yapılacak. Deniz kenarındaki yeşil alanın altı ise otopark yapılacak.


Mülkiyet problemi

Çalışmalar 100 dönümlük, 733 parsellik alanda yürülüyor. Çalışmalarda mülk sahiplerinin yüzde 70'inin mülklerini KİPTAŞ'a sattığı, yüzde 15'inin ise kendilerinin yapacağı öğrenildi. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım süreçle ilgili bilgi verdi. Yıldırım, sürecin bu kadar uzamasının sebebinin mülkiyet problemleri olduğunu ifade etti. Yıldırım konuya ilişkin, "Örneğin 300 metrekarelik bir yerde 270 malik vardı. Bunların tamamıyla anlaşmak mümkün değil. Mahkeme süreçleri de uzun sürdü" dedi. 

 

KİPTAŞ Süleymaniye projesi ile 1.528 lüks konut yolda!


Pahalı proje

İsmet Yıldırım, Koruma Kurulu tarafından getirilen 3 kat sınırının ister istemez projeyi pahalı hale getirdiğini ifade etti. Projenin pahalı olacağını söyleyen Yıldırım, "Maliyet hesabı yapmadık ama pahalı bir proje olacak. Yeni binalar da eski esere uygun kurul onaylı binalar olacak. Tek tip evler olmayacak. İnşaatların her türlü malzemesini özenle çok lüks kalitede seçerek yapacağız" dedi. 


"Arkeolojik bulguya rastlamayız"

Yıldırım, tespitlerine göre Süleymaniye'nin zaman içinde bir çok kez yangın gibi nedenlerle yıkılıp yeniden yapıldığını söyleyerek, "Bu da semtin 5 metre kadar yükselmesini sağlamış. O yüzden yapılan ön araştırmalara göre arkeolojik bir bulguya rastlayacağımızı düşünmüyorum" açıklamasında bulundu.


Mahalle kültüründe dükkanlar 

KİPTAŞ Süleymaniye projesinde ada bazında iç bahçeli bir sistemde yapılacak konutların arasında mahalle kültüründe dükkanlar olacak. Projede 1+1'den 5+1'e kadar çeşitli büyüklükte konutlar yer alacak.  Yıldırım, plan dahilinde olmadığını ancak hak sahipleri birleşirse denize yakın yerlerde 10-15 odalı butik oteller olabileceğini söyledi. 


Geri Dön