26 / 04 / 2024

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

İstanbul Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili KİPTAŞ'la anlaşmayan bazı vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşısında toplanarak protesto gösterisi gerçekleştirdi.



Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde riskli alan ilan edilen alanda kentsel dönüşüm çalışması başlatan KİPTAŞ’la anlaşamayan toplam 134 hane, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  karşısındaki parkta bir araya gelerek protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, protestocular adına açıklama yapan Yeşilpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayrullah Türkoğlu, sabah saatlerinde gelen belediye ekiplerinin elektrik, su ve doğalgazlarını kestiğini belirterek mağdur olduklarını dile getirdi.

KİPTAŞ ın Eyüpsultan daki dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

Kendilerine, kesintilerle ilgili tebligat yapılmadığını iddia eden Türkoğlu, "Pandemi dolayısıyla 13-14 hane karantina sebebiyle sokağa çıkamıyor. Yaşlı insanlar, bir hafta önce doğum yapmış kadın var. Bu nasıl bir adalet? Biz kentsel dönüşüme karşı çıkmıyoruz, rantsal dönüşüme karşıyız. Üçte iki çoğunluğumuzu yok sayarak, dayatma yapıyorlar." dedi.

Mahalle sakinlerinin uzlaşmadan yana olduğunu belirten Türkoğlu, ancak KİPTAŞ yetkililerinin uzlaşmaya yanaşmadığını söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimden önce kendileriyle görüşerek söz verdiğini öne süren Türkoğlu, şöyle konuştu: "İmamoğlu bize 'Adaletsiz iş yapmayacağım' dedi. Buna ilişkin de elimizde imzalı bir taahhütnamesi var. Sözünde durmasını bekliyoruz. 100 metrekare dairesi olan bir arkadaşımın kullanım alanı 47 metrekareye düşürülüyor. Ortak alanlardan da bizleri borçlandırıp haklarımızı yok sayıyorlar. Buralar parsel yapılar olarak bize satıldı, biz işgalci değiliz."

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde bugün kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek için elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını kesmek isteyen belediye ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşanmış ve çıkan arbedeye müdahale eden polis bazı vatandaşları gözaltına almıştı.

 

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşümde son durum ne?


Geri Dön