29 / 03 / 2024

Kira artış oranları Kasım 2016!

Kira artış oranları Kasım 2016!

Kasım ayında sözleşmesi yenilenen kimselerin kira bedelinde yapacakları artış oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre meskendeki kiracıya en fazla yüzde 3,83 oranında zam yapılabilecek.



Gayrimenkulünü kiraya verip, sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kimselerin kira bedelinde yapacakları artış oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre meskendeki kiracıya en fazla yüzde 3,83 oranında zam yapılabilecek.


Bilindiği üzere Kanun gereğince TÜİK tarafından açıklanan üretici fiyat endeksi verilerinin mesken kira artış hesaplamalarında kullanılması zorunlu oluyor.


Ancak işyerindeki kiracı için bu zorunluluk 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Böylece bu süre zarfı içinde işyerindeki kiracıya istenilen oranda zam yapılabiliyor.


Geçtiğimiz ay ise meskendeki kiracıya yüzde 4,07 oranında zam yapılmıştı. Kasım ayına ait enflasyon verileri şu şekilde sıralanıyor:


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Ekim 2016


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,84 arttı


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,84 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,66 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,84 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 3,83 artış gösterdi.

 


Kira artış oranları Ekim 2016!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön