26 / 04 / 2024

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Konut kiralarındaki fahiş artışı engellemek adına yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni kira düzenlemesi kapsamında kira artışlarına yüzde 25'lik bir sınırlama getirildi. Peki, bu sınırlama kiracıların tahliyesine sebep olabilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...



Uzun zamandır gündemde olan fahiş kira artışlarıyla ilgili beklenen düzenleme sonunda geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çalışmaların tamamlandığı yeni kira düzenlemesine dair tüm detayları bugün açıkladı. 

Bakan Bozdağ, yeni kira düzenlemesini ilişkin yaptığı açıklamasında; ''Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonunda bugün Borçlar Kanunu’na geçici bir madde eklenmesi söz konusu olacaktır. Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek şartı ile yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu’na eklenecektir.'' dedi. 

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Bu açıklama kapsamında konut kiralarına yapılacak olan zam oranı; 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde yüzde 25'le sınırlandırılmış olacak. Peki, bu yeni düzenleme kiracıların tahliyesine neden olabilir mi?


Geri Dön