23 / 04 / 2024

Kira gelir beyannamesi için son tarih ne zaman?

Kira gelir beyannamesi için son tarih ne zaman?

Kira gelir vergi ödemesi ne zaman yapılacak sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İş yeri, konut, ev gibi gayrimenkulleri olan vatandaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte kira gelir vergi ödemesi hakkında detaylar haberimizde.



Kira gelir beyanname verme süresi uzatıldı mı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı yıllık gelir vergisi beyanname verme-ödeme süresi hakkında açıklama yaptı. Peki, kira gelir vergi ödemesi ne zaman yapılacak? Kira beyannamesi ödemek isteyenler ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesine gidebilir veya www.gib.gov.tr adresinden ödemelerini yapabilir. İşte Kira gelir beyannamesi ya da vergisi hakkında detaylar...

KİRA GELİR VERGİ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

1-25 Mart tarihlerinde ödenmesi planlanan kira gelir vergileri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2020 tarihine ertelendi. Twitter hesabından yapılan açıklama ise şöyle; “31 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 30 Nisan 2020 gün sonuna kadar uzatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” 

KİRA GELİR BEYANNAME VERMESİ NEREDEN YAPILIR?

2020'de kira beyannamesi vermek için ikametgahın olduğu bölgedeki vergi dairesine giderek veya www.gib.gov.tr internet adresine girerek kolaylıkla beyanname verebilirsiniz. Sistemdeki Hazır Beyan sayesinde kolayca kira geliriniz için gerekli işlemleri de yapabilirsiniz. Ayrıca bir cep telefonu uygulaması olarak da sunulan bu sistemi telefonunuza indirerek işlemlerinizi daha hızlı olarak yapabilirsiniz.

2020 kira gelir vergisi hesaplama!


Geri Dön