26 / 04 / 2024

Kira gelir vergisine yeni düzenleme geliyor!

Kira gelir vergisine yeni düzenleme geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yatırım teşvik sisteminde, gayrimenkul sermaye iratlarının vergilendirilmesinde değişiklikler yaptık." dedi. 



Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Erdal Çelikel'e açıklama yaptı. Bakan Ağbal, sanayi ve ticaret odalarının KDV iadeleri konusunda şikayetlerde bulunduklarını söyledi.


"Gelir Vergisi Kanunu'nu süratle Meclise sevk etmek istiyoruz"

Bakan Ağbal, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'na ilişkin çalışmaların tamamlandığını ifade etti. 

 

Çalışmaların gelir ve kurumlar vergisi kanunlarını birleştiren bir perspektifte tamamlandığına işaret eden Ağbal, şunları kaydetti: 

 

"2013 yılından bu yana aslında Gelir Vergisi Kanunu'nda tedrici olarak birçok düzenlemeyi yaptık. Biz baktık ki gelir vergisi reformu yapılıncaya kadar bekleyemeyecek konular var. Özellikle küçük ölçekli işletmelerin gelir vergilendirilmesinde, gider indirimlerinde birtakım kolaylaştırıcı hükümler getirdik. Yatırım teşvik sisteminde, gayrimenkul sermaye iratlarının vergilendirilmesinde değişiklikler yaptık. 1-2 hafta içinde, KDV'yi sunduktan sonraki en yakın zamanda, ne zaman Bakanlar Kurulu gündemine alınırsa, Gelir Vergisi Kanunu'nu gündeme getirmek ve süratle Meclise sevk etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Bakan Ağbal, özellikle küçük ölçekli işletmelerin vergilendirilmesine yönelik kolaylıklar ve istisnalar getirileceğini ifade etti. Ağbal, gayrimenkul sermaye iratlarının vergilendirilmesinde vergi tabanı genişletme adımlarına karşın birtakım kolaylıklar getireceklerini söyledi.

 


Geri Dön