25 / 04 / 2024

Kira geliri beyannamesinde vergi indirimi!

Kira geliri beyannamesinde vergi indirimi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında ''Bağışlarda vergi avantajı'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde 'Bağışlarda vergi avantajı'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Kira geliri beyannamesinde vergi indirimi!

Ramazan ayının gelmesiyle, yardımlaşmanın önemi daha da arttı. Karşılık beklenmeden gerçekleşen bu teşviği devlette veriyor. Şirketler tarafından yapılan bağışlar da, kişiler tarafından yapılan bağışlar da, her ikisi de vergi hesabında indirim yapılacak.

Kira geliri beyannamesinde vergi indirimi!

TAMAMI DÜŞÜLEBİLİR

Firmalar kurumlar vergisi beyannamesi ile kişiler gelir vergisi beyannamesi üzerinde vergiye tabi gelirlerinden Kızılay’a ve Yeşilay’a yaptıkları nakdi bağışların tamamını herhangi bir oran veya tutar sınırı olmadan düşürülebiliyor. Kızılay ve Yeşilay tarafından makbuz ile verilen nakdi bağış ve yardımlar beyan edilen kazançtan düşürülebiliyor.

Kira geliri beyannamesinde vergi indirimi!

YÜZDE 5 SINIRI

Kamu kuruluşlarına ve vergi muafiyeti verilen vakıflar tarafından gerçekleşen bağışlar, vergiye tabi kazancın yüzde 5’ine kadar yapıldığında vergi matrahı üzerinden indirim yapılıyor. Genel ve özel bütçeli kamu idareleri, il özel idareleri, belediyeler, köyler ile kamu yararına çalışan dernekler ve Cumhurbaşkanı tarafından vergi muafiyeti sunulan vakıflara, yıllık toplam oranı beyan edilecek gelirin yüzde 5’lik kısmı aşmadan, makbuz karşılığında gerçekleşen bağış ve yardımlar belirlenen kazancı düşürecek. 

Kira geliri elde edenlerin dikkatine! Acele edin!

Kira beyannamesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön