25 / 04 / 2024

Kira kontratı nereden temin edilir?

Kira kontratı nereden temin edilir?

Kiralama işlemine konu olan daire ile ilgili olarak taraflar arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan belgeye kira kontratı deniyor. Peki, kira kontratı nereden temin edilir?



Kira kontratı nereden temin edilir?

Kiralama işlemine konu olan daire ile ilgili olarak ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan belgeye kira kontratı deniyor.  


Kira kontratı, ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor. Taraflar arasında imzalanan kşra kontratında yer alan bilgilerin doğru ve eksiksiz olması önem teşkil ediyor.


Kira kontratında dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şekli gibi bilgilere yer veriliyor. Kira kontratı hem kiracıyı hem de ev sahibinin güvence alan bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratı nereden temin edilir?


Kira kontratı nereden temin edilir?

Kira kontratı, taraflar arasında bir şahit huzurunda da imzalanabilyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. 


İsteyenler söz konusu kira kontratını noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.


Örnek kira kontratı!


Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih



Kira kontratı nasıl bozulur?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön