19 / 04 / 2024

Kira kontratı noterde mi yapılır?

Kira kontratı noterde mi yapılır?

Taraflar arasında imzalanan, dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kira bedelini ödeme şekli gibi bilgilerin yer aldığı kira kontratı nerede imzalanır? Kira kontratı noterde mi yapılır?



Kira kontratı noterde mi yapılır?

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye kira kontratı deniyor. 


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanma hakkı olmuyor. 


Taraflar arasında imzalanan resmi belge niteliği taşıyan kira kontratında,  dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şeklinin belirtilmiş olması gerekiyor.



Kira kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Kira kontratı nerede yapılır?

Kira kontratı,taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Kira kontratının bir yerden alınmasınması gerekli olmuyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor.


İsteyenler kira kontratını noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.



Kira kontratında dikkat edilmesi gereken hususlar!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön