24 / 04 / 2024

Kira kontratı bitmeden evden çıkılır mı?

Kira kontratı bitmeden evden çıkılır mı?

İki yıllık kira kontratınız var. Ama kontrat süresi dolmadan evden çıkmak istiyorsunuz. Bu durumda kira kontratı bitmeden evden çıkılır mı, işte yanıtı....



Kira kontratı bitmeden evden çıkılır mı?

Kira kontratı, bir başka deyişle kira sözleşmesi, bir dairenin veya bir mülkün belli bir bedel karşılığında, bir süre için sahibi tarafından başkasına verilmesi durumunda karşılıklı yapılan anlaşmadır. Kontrat süresi boyunca, iki tarafın da kontratta yer alan hükümlere uyması gerekir. Ancak kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum diyorsanız, kira kontratı bitmeden evden çıkılır mı sorusunun yanıtı size atmanız gereken adımı gösterecektir.


Kira kontratı bitmeden evden çıkılır mı?

Kira kanununa göre, kiracı sözleşme süresi bitmeden önce, tek taraflı olarak evden çıkamaz. Ancak kiracı, ev sahibinin de kontratın erken bitmesini kabul etmesi ile çıkabilir.


Aksi takdirde, ev sahibi kontratın erken bitmesini istemiyorsa ve evin kullanılmasında bir güçlük, başka bir engel olmadığı takdirde kiracı evden çıkamaz. Eğer çıkarsa, kontratta belirlenen süre boyunca kirayı ödemek zorunda kalır. Bu nedenle kira kontratı bitmeden evden çıkılması kiracı için kazançlı bir iş olmayacaktır.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön