20 / 04 / 2024

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün kuru belli oldu!

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün kuru belli oldu!

Kira sözleşmelerinde dövizden TL'ye geçişin detayları belli oldu. Buna göre, döviz üzerinden yapılan sözleşmeler kurda sözleşme tarihi esas alınarak hesaplanacak.



Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlanan kararnameye göre, Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüş 13 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacak. Peki, kira sözleşmelerinde döviz kuru nasıl değişecek? 

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, sözleşmelerde dövizden TL’ye nasıl geçileceğinin detayları belli oldu. TL’ye geçerken mutabakata varamayan taraflar kurda sözleşme tarihi esas alınacak. 

5 soruda gayrimenkulde döviz yasağı!

Buna göre, eğer sözleşmeler 2 Ocak 2018’den önce yapılmışsa bedel 2 Ocak 2018’deki Merkez Bankası efektif satış kuru olan 3.77 lira üzerinden yapılacak.  Eğer sözleşmeler 2 Ocak 2018’den sonra yapılmışsa bedeller sözleşme tarihinde geçerli Merkez Bankası efektif satış kuru esas alınarak hesaplanacak. Yenileme sürecinde tekrar tespit edilecek tutarlar ise TL karşılığı, 2 Ocak 2018’den yenileme tarihine kadar TUİK tarafından belirlenen TÜFE oranına göre belirlenecek.

Kira sözleşmelerindeki döviz TL'ye nasıl çevrilecek?


Geri Dön