26 / 04 / 2024

Arabulucukla kira anlaşmazlıkları çözülebilir!

Arabulucukla kira anlaşmazlıkları çözülebilir!

Ara bulucu avukat Sakine Aktepe, kirasını ödeyemeyen vatandaş kira sözleşmelerinde uyarlama talep ettiğini ,bu gibi durumlarda ara buluculara başvurulabileceğini belirtti...



Hukukçular, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelenen davaların yeniden görülmeye başlamasıyla mahkemelerin artan iş yükünün azaltılması için vatandaşların sorunlarını ara buluculukla çözmesi önerisi yaptı. 

Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ara bulucu avukat Sakine Aktepe, Kovid-19 salgını sürecinde bazı vatandaşların hukuki anlaşmazlıklar yaşadığını ve bu süreçte doğan uyuşmazlıkların neredeyse tamamı için ara bulucuya başvurulmasının mümkün olduğuna dikkat çekti.

Aktepe, şöyle konuştu:

"Örneğin, işletmesi kapalı olduğu halde tam kira ödemek zorunda kalan ya da işten çıkarıldığı için kirasını ödeyemeyen vatandaş kira sözleşmelerinde uyarlama talep ediyor, yine aylar öncesinden paket tur sözleşmesi ile tatil satın alan vatandaşlarımız salgın hastalık korkusu ile tatile gitmek istemiyor ve dolayısıyla paket tur sözleşmeleri ile ödenen ücretler konusunda uyuşmazlık konusu oluyor. Yine bu süreçte çeşitli nedenlerle sağlık sigortası akdettiği şirketleri ile poliçe kapsamı konusunda uyuşmazlık yaşayan vatandaşlar var. Aynı şekilde düğün, nişan gibi toplantıların ertelenmesi nedeni ile hizmet alamayan ve fakat bu hizmetlerin bedelini çok önce ödemiş olan kişilerin anılan işletmelerle iadeye ilişkin hukuki uyuşmazlıkları var."

Kira anlaşmazlıklarında çözüm: Arabuluculuk!

Koronavirüs sebebiyle yaşanan kira anlaşmazlıklarına 'arabuluculuk' önerisi!


Geri Dön