19 / 04 / 2024

Kira ve konut fiyatlarının sebebi emlakçılar mı? İktidar emlakçılar için düğmeye bastı

Kira ve konut fiyatlarının sebebi emlakçılar mı? İktidar emlakçılar için düğmeye bastı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Bakan Nebati, konut sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip edildiğini belirtirken “Konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yap



Bu kapsamda, emlak ilan siteleri vasıtasıyla gayrimenkul sektöründe fiyat artışlarına ve enflasyona sebep olan etkenler tek tek belirleniyor. Suni fiyat artışı yaparak haksız arz talep dengesini bozan, enflasyona sebep vererek piyasayı olumsuz etkileyen, konut satışında elde ettiği geliri doğru beyan etmeyen bazı kişiler ve firmalar tespit ediliyor. Enflasyonist bir ortam yaratan ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında hızlıca gerekli işlem başlatılması için ilgili kurumlara bilgiler iletiliyor.

Konut satışlarının yanı sıra Emlakçılar da inceleme altına alındı

Gayrimenkul sektöründe devamlılık gösteren ve ülke çapında gayrimenkul ilanı veren emlakçılara yönelik yürütülen bir risk analizi ile birlikte yapılan tespitler sonucu saha denetimlerine de başlanıldığı duyuruldu. 
Çalışmalar neticesinde, konut satışlarından elde ettiği haksız gelirini beyan dışı bırakan veya eksik beyanda bulunan, emlak piyasasında spekülasyon yaratan, başta tapu harcı olmak üzere vergisel sorumluluklarını yerine getirmeyen şahıs ve firmaların tespiti de gerçekleştirildi.


Geri Dön