20 / 04 / 2024

Kira vergisi beyanname süresi ne zamana kadar uzatıldı?

Kira vergisi beyanname süresi ne zamana kadar uzatıldı?

2013 yılında elde edilen gayrimenkul kiralamaları için beyannamede bulunmakla yükümlü olan vergi mükellefleri için süre uzatıldı. Peki, kira vergisi beyanname süresi ne zamana kadar uzatıldı?



Kira vergisi beyanname süresi ne zamana kadar uzatıldı?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vermek ile yükümlü olduğu kira beyanı için son gün bugündü. Ancak, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi uzatıldı. Peki, kira vergisi beyanname süresi ne zamana kadar uzatıldı?


Bilindiği üzere, beyannameyi tüm kira geliri elde edenler vermiyor. Kira gelir vergisi beyannamesini istisna bedelinden yüksek gelir elde eden vatandaşlar veriyor.


Mesken kiralamalarında istisna bedeli 3.200 TL; İşyeri kiralamalarında istisna bedeli ise 26.000 TL olarak tespit edilmiş olup, bu bedelin üstünde gelir elde edenlerin beyanname vermeleri zorunlu oluyor.


Kira gelir vergisi beyanname süresi uzatılma süresi..

Normal şartlarda bugün son bulması gereken beyanname verme süresi Maliye Bakanlığı tarafından 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Buna göre vergi mükelleflerinin beyanname vermeleri için 3 günü daha bulunuyor. Peki kira vergisi beyannamesi nasıl verilir?


Kira vergisi beyannamesi vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, interet üzerinden de online bir şekilde verilebiliyor. Bunun için önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş yapılması gerekiyor.



Kira beyannamesi nasıl doldurulur?
Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne yapılır?



Geri Dön