20 / 04 / 2024

Kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılır?

Kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının kirasını ödemediği durumlarda ne yapılabileceğini yazdı. Peki kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılabilir?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının kirasını ödemediği durumlarda ne yapılabileceğini kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Kiracım kirasını ödemiyor. Evden çıkarmak istiyorum. Neler yapabilirim?" sorusunu sordu. Peki kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılabilir? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılır?

Kiraya verilen bir gayrimenkulü tahliye etmek için izlenecek yol şu şekilde:  
- Kiracıya karşı aykırılık sebebiyle sulh hukuk mahkemesinde bir tahliye davası açmak mümkün. Böylece kiracının tahliyesi istenebilir.
- Kira tutarının ödenmemesi ya da kira süresinin bitmesi durumunda kiralayan doğrudan icra dairesi aracılığıyla gayrimenkulün tahliyesini talep edebilir.
- Adi kiralara ilişkin TBK M. 315'te; "Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira tutarını ya da yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı şekilde bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme halinde sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir. Kiracıya verilecek bu süre en az 10 gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında da en az 30 gün olarak belirlenmiştir. Verilen bu süre, kiracıya yazılı olarak bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar'' şeklinde düzenlenmiştir.

Kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılır?
 

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön