25 / 04 / 2024

Kiracı Mels Turizm'den Galatasaray Adası açıklaması!

Kiracı Mels Turizm'den Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası, İBB tarafından dün sabah saatlerinde ikinci kez yıkıldı. Adada kiracı konumunda olan Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Limited şirketinden ise konu ile ilgili açıklama geldi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bölümü yıkılan Galatasaray Adası’nda ikinci yıkım gerçekleşti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray Başkanı Mehmet Cengiz yıkıma ilişkin, açıklamada bulunmuştu. Durumdan haberdar olduklarını ve ve yönetici arkadaşlarının oraya gittiklerini söyleyen Cengiz, “Belediye ekiplerine, GS Kulübü ile anlaştık adayı açıyor gibi bir söylemimiz yoktur. Bizde şaşırdık. Onlar da inceleme yapıp çıktılar” diye konuştu.

 

Mustafa Cengiz'den Galatasaray Adası açıklaması!

 

YIKIM KARARI HUKUKA AYKIRI

Adada kiracı konumunda olan Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Limited şirketinden ise açıklama geldi. Yıkımın hukuka aykırı olduğunu iddia eden kiracılar, “Yıkım kararı ile ilgili herhangi bir tutanak tutulmamış. Herhangi bir Encümen kararı yok. Üstelik yıkım için herhangi bir mahkeme kararı da yok. GS Kulüp Başkanı, 1960 yılında yapılmış ve müktesep hak olarak korunması gereken havuzun yıkımına karşı çıkıp savunmak yerine yıktırmak istedi” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: “GS Başkanı Cengiz’in, bizim tarafımızdan belediye ekiplerine GS ile anlaştık adayı açıyoruz gibi bir söylememiz olduğu iddiaları gerçek dışıdır ayrıca İBB ekiplerinin Adada inceleme yapıp geri döndükleri iddiası da ekteki Fotoğraflarda gözüktüğü üzere gerçek dışıdır.”


Geri Dön