26 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Mahkemeden şok eden karar!

Kiracılar dikkat! Mahkemeden şok eden karar!

İstinaf Mahkemesi'nden milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir karar geldi. İşte o karar ile ilgili detaylar...



İstinaf Mahkemesi'nden milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir karar geldi. Dava dosyasında yer alan detaylara göre 2016'de medikal alanda faaliyet gösteren K. isimli şirket, başkent  Ankara  Çankaya’daki Temmuz Ş.’ye ait bir konutu aylık 1400 liraya kiraladı. Söz konusu sözleşmede, kiracının konutu boşaltacağı zaman 1 ay önceden bildirimde bulunması ve bir kira ödenmediği durumda, gelecek kiraların da ödeneceğine ilişkin hükümler yer aldı. Şirket, 2017 yılının Eylül ayında konutu boşaltacağını mal sahibine bildirdi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, mal sahibi de konuta gelerek, taşınmazın boyanarak teslim edilmesini talep ett. Böylece şirket yöneticileri ev sahibi ile temasa geçti ve ödedikleri 500 doların ödenmesini ve anahtarını teslim almasını talep etti. Fakat ev sahibi depozitoyu iade etmezken anahtarı da teslim almadı.

Kiracılar dikkat! Mahkemeden şok eden karar!

NOTERDEN İHTARNAME ÇEKTİ

Yaşanan gelişmelere göre şirket yöneticileri, noterden ihtarname çekerek, 2017'nin Eylül ayında daireyi boşalttıklarını kaydetti. 7 gün içerisinde depozitonun iadesini ve evin anahtarının teslim alınmasını talep etti.

Noterden yapılan ihtardan da herhangi bir sonuç çıkmayınca kiracı olan şirket, Ankara 1. İcra Müdürlüğü’nde depozitonun ödenmesi için icra takibi başlatırken, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden anahtarın teslimi amacıyla “tevdii mahali” (Anahtarın teslimi edilecek yer) tayini istedi. Mahkeme anahtarın mahkeme kalem yazı işleri müdürünün kasasına alınmasına 5 Ocak 2018'de karar verdi.

İşte konut ile ilgili diğer detaylar...


Geri Dön