26 / 04 / 2024

Kirada oturan vatandaştan evi olmadığını ispatlaması istendi!

Kirada oturan vatandaştan evi olmadığını ispatlaması istendi!

Faruk Mangırcı'ya kiradan doğan gelir vergisini ödemediği için e-haciz uygulayarak hesabına bloke koydurdu. Evinin olmadığını ve 25 senedir de kirada olduğunu söyleyen Mangırcı, bu yanlışlığın düzeltilmesini talep etti. Vergi dairesi Mangırcı'dan evinin olmadığını kanıtlamasını istedi. 



Başkent Ankara’da yaşayan Gazeteci Faruk Mangırcı’ya, 2009'da vergi borcu geldi. Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, borcun  Ankara  Cebeci’deki bir gayrimenkulden elde edilen kira gelirine ait olduğunu tespit eden Faruk Mangırcı, bir yanlışlık olduğunu düşündüğü için vergi dairesine dilekçe yazdı. Başkent Ankara’da üzerine kayıtlı bir evinin olmadığını, aksine 25 senedir kirada yaşadığını, bu nedenle de yapılan yanlışlığın düzeltilmesini talep etti.

EVİN YOKSA İSPATLA!

Vergi dairesi de Mangırcı’ya, ‘Üzerine kayıtlı evinin olmadığını ispatla’ yanıtını verdi. Bu yanıt karşısında şoke olan Mangırcı, bir kaç defa daha dilekçe yazarak olmayan evi için istenen ‘kira geliri’ borcunun silinmesini istedi.

YANLIŞLIĞIN DÜZELTİLMESİNİ BEKLERKEN, E-HACİZ GELDİ

Mangırcı, yanlışlığın düzeltilmesini beklerken 2 ay kadar önce gelen e-hacizle (elektronik haciz) ikinci bir şok daha yaşadı.

Vergi borcundan dolayı tüm banka hesaplarına bloke konulan Faruk Mangırcı, CİMER’e yazarak, ‘Madem Ankara’da evim var, o zaman tapuda ismime tescilini istiyorum’ dedi.

“ÖYLE BİR EVİM YOK, VAR DİYORSANIZ TAPUSUNU İSTİYORUM”

Mangırcı’nın CİMER’e şunları yazdı: “Sayın Cumhurbaşkanı; Seğmenler Vergi Dairesi tarafından hakkımda gayrimenkul kirasının gelirine ilişkin vergi vermediğim gerekçesiyle tahakkuk ettirilen vergi borcumdan dolayı banka hesaplarıma bloke konulmuştur. Defaatle verdiğim dilekçelere rağmen yapılan yanlışlık düzeltilmemiştir. Ankara ili sınırları içinde herhangi bir gayrimenkulüm hiç olmamıştır. Dolayısıyla olmayan gayrimenkulün kirasını almam da söz konusu değildir. Yapılan bu yanlışlığın derhal düzeltilerek tahakkuk ettirilen borcun silinmesini istiyorum. Bunun gerçekleşmemesi halinde ise devletimin vergisini tahakkuk ettirdiği hangi gayrimenkul ise o gayrimenkulün tapuda ismime tescilini saygılarımla arz ederim”


Geri Dön