24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde vatandaştan para almak istemiyoruz!

Kentsel dönüşümde vatandaştan para almak istemiyoruz!

İBB Başkanı Uysal, "Biz istiyoruz ki vatandaşın evini olduğu yerde yıkalım ve aynı yerden yine kendisine ev verelim. Ve bunu yaparken de vatandaştan tek kuruş almayalım" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal dün Eyüpsultan’daydı. Vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorularına da cevap veren Başkan Uysal, "Her seçim öncesi bir dedikodu yayılarak Ak Parti’nin sizleri evinden çıkarıp başka yerlere süreceği söylenir. AK Parti kimsenin elinden var olan bir şeyini almaz. Dedikodulara inanıp sizi evinizden atacağımızı düşünmeyin. Bizler kimseyi bu zamana kadar mağdur etmedik, bundan sonra da mağdur etmeyiz" ifaelerini kullandı.

"İLK TOPLANTILARIM KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜZERİNEYDİ"

İBB'de yer alan habere göre, Başkan Uysal, "Göreve geldiğim 1 Ekim’de yaptığım ilk toplantı kentsel dönüşümle ilgiliydi. 25 AK Parti ilçe belediye başkanıyla uzun saatler süren toplantılar yaptık. Toplantılarımızda nasıl bir yöntem izlersek vatandaşımız mağdur olmaz onu konuştuk. Biz istiyoruz ki vatandaşın evini olduğu yerde yıkalım ve aynı yerden yine kendisine ev verelim. Ve bunu yaparken de vatandaştan tek kuruş almayalım. Peki bunu nasıl yapacağız? Diyelim vatandaşın 100 metre karelik bir evi varsa o evi yıkıp yeniden yaptığımızda kendisine 80 metre karelik bir ev vereceğiz. Bizler o yüzde 20’leri biriktirerek maliyetimizin yüzde 60-70’ini karşılayacağız. İBB bütçesinden kentsel dönüşüm için ayırdığımız 1 milyar ile de yüzde 30-40 oranında takviye yapıp kentsel dönüşümü bu şekilde çözeceğiz" şeklinde konuştu. 


Geri Dön